Af - 22/11-16 17:57; Opdateret: 23/11-16 10:52

Jonas: Derfor endte jeg som muldyrJonas: Derfor endte jeg som muldyr

En ny kriminalitets-trend ved at sprede sig. Unge bliver på uddannelser mødt af bagmænd med et umiddelbart harmløst tilbud. Det blev det dog ikke for Jonas.

storybild

Jonas' rolle som muldyr endte med at koste ham 30 dages betinget fængsel. (Billede: Privat)

Jonas tænkte mere på sin økonomi end på konsekvenserne, da han blev lokket i en ny form for kriminalitet, hvor bagmænd bruger primært unge som muldyr i deres forbrydelse.

Muldyr: Unge lokkes ud i ny kriminalitets-trend
Muldyr: Unge lokkes ud i ny kriminalitets-trend

- Jeg mødte de her fyre på skolen, hvor de tilbød mig 5.000 kroner for at give dem mine kontooplysninger. Jeg tænkte ikke nærmere over det - andet end at min økonomi var dårlig. 900 kroner om måneden er ikke meget at gå i byen for, så jeg sagde ja, siger Jonas på 19 år, der studerer i Randers.

Han fortæller, at der efter et par dage gik 15.000 kroner ind på kontoen, som han personligt skulle aflevere til bagmændene - hvor han samtidig fik sine 5.000 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Jonas blev hurtigt fundet af politiet, og han endte med en dom på 30 dages betinget fængsel for at medvirke som muldyr i en stor sag om økonomisk kriminalitet. Han fortryder i dag sit valg.

- Vi er unge mennesker, der godt kan bruge flere penge at gå i byen for, men jeg har det virkelig dårligt med mit valg, siger Jonas, der nu kraftigt advarer andre mod at gøre det samme.

Jonas er et opdigtet navn. Hans rigtige navn er redaktionen bekendt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx