Af - 21/01-16 07:56

Patienter er utilfredse med ventetiden på skadestuenPatienter er utilfredse med ventetiden på skadestuen

Ventetiden er det, der giver mest utilfredshed på skadestuen i Aarhus, og det vil man nu gøre noget mere ved.

storybild

(Billede: Polfoto/Bonnerup Claus)

Ventetid er noget af det, som plager patienter på skadestuen i Aarhus allermest. Det viser en ny undersøgelse baseret på patienternes egne svar.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det er på spørgsmål om ventetiden, der er mest utilfredshed, og det har da også stor betydning for patienterne, om der bliver taget godt hånd om dem under ventetiden, forklarer direktør for Danske Patienter, Morten Freil.

- Når patienter kommer på en akutmodtagelse, er der enten noget alvorligt galt, eller også har man en alvorlig bekymring. Det er enormt belastende, og derfor har man brug for at få en hurtig afklaring, der kan dæmpe bekymringerne, siger Morten Freil.

TV: Ingen hjalp 19-årige Rachel, da hun blev overfaldet midt på gågaden
TV: Ingen hjalp 19-årige Rachel, da hun blev overfaldet midt på gågaden

Morten Freil mener, at den landsdækkende undersøgelse vidner om massive problemer på skadestuerne i hele landet, for her er resultaterne de samme som i Aarhus.

Faktisk ligger Aarhus generelt lige over gennemsnittet, men det skal stadig være bedre, fortæller ledende overlæge på akutafdelingen i Aarhus, Ole Mølgaard.

- Vi er tilfredse med, at vi leverer en god faglighed, men ventetiden er også en væsentlig del af oplevelsen, og derfor gør vi også noget ved det her, siger han.

Diskoteksejer udvist og idømt otte års fængsel for narko
Diskoteksejer udvist og idømt otte års fængsel for narko

Planen er blandt andet, at skadestuen vil have borgerne til at fortælle dem helt konkret, hvad de kan gøre bedre, så deres ændringer rent faktisk vil have en betydning for patienterne.

Derudover vil man oprette en 'venteværeslesudvalg', der skal kigge på at gøre ventetiden bedre - også her skal borgerne og patienterne inddrages. Det har de nemlig succes med i Aarhus, hvilket Morten Freil også roser dem for.

- I Aarhus har de arbejdet med at inddrage patienterne mere, og det er glædeligt at se, at det går bedre på det område, for det er med til at skabe en bedre oplevelse for patienterne, lyder det fra direktøren for Danske Patienter.

Smukfest melder udsolgt uden musiknavne på plakaten
Smukfest melder udsolgt uden musiknavne på plakaten

Professor: Dårlig integration er en tikkende bombe
Professor: Dårlig integration er en tikkende bombe

Inddragelse af patienter er en af de tre ting, som Morten Freil mener vil kunne forbedre patienternes tilfredshed. Derudover er det bedre organisation og bedre bemanding. Sidstnævnte kan Ole Mølgaard dog ikke tilslutte sig.

- Ventetid kan ikke undgås, fordi det er meget forskelligt, hvor meget pres der er på en akutmodtagelse. I nogen perioder er der færre patienter og i andre perioder er der rigtig mange, og det er umuligt at forudse, hvornår det er. Derfor er det også svært at bemande sig ud af, siger han.

Aarhusianerne har fået nok: Markant flere vil af med mågerne
Aarhusianerne har fået nok: Markant flere vil af med mågerne

LÆS OGSÅ: Venligboerne åbner ny café i Aarhus

LÆS OGSÅ: Huslejen er steget markant i København: Aarhus kan slet ikke følge med

LÆS OGSÅ: Efter MX-afsløring: Slut med forgyldte kommunebosser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx