Af - 26/08-15 09:20

”Agenter” skal forhindre at børn tvangsfjernes”Agenter” skal forhindre at børn tvangsfjernes

Et nyt projekt i Aarhus skal give kriseramte familier hjælp fra såkaldte tryghedsagenter, så børnene ikke tvangsfjernes.

storybild

I første omgang er der ansat to personer som tryghedsagenter, mens to pladser udfyldes af vikarer. (Billede: Polfoto)

Kaos i familielivet kan i nogle tilfælde betyde, at et barn må tvangsfjernes. Det vil man gøre noget ved i Aarhus, hvor man har oprettet et korps af agenter. Tryghedsagenter.

- Det kan være meget kaotisk i de her familier, og det er svært for dem at planlægge en dag eller få ordnet de praktiske ting, og det kommer til at fylde meget og give konflikter. Det betyder usikkerhed og utryghed for børnene, siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det kan så være pædagoger, lærere eller socialpædagoger, der træder til som tryghedsagenter. I første omgang er der ansat to tryghedsagenter, mens yderligere to stillinger dækkes af vikarer.

Løsningen er anbefalet af Lisbeth Zornigs tænketank og en række andre, der kender til området. Målet er, at de både hjælper med at undgå tvangsfjernelser og bringer børn, der allerede er fjernet, tilbage i trygge rammer.

- Tryghedsagenterne kan hjælpe med at give familierne nogle gode rutiner og redskaber, så det hele glider nemmere, siger Thomas Medom.

- Deres opgave er ikke at gå ind og overtage opgaverne i familierne, men at lære dem at få mere struktur og orden i dagligdagen og dermed mindre konflikt, siger han.

Disse butikskæder mangler vi i Aarhus
Disse butikskæder mangler vi i Aarhus

Stod i kø i flere dage: Unge drenge røvet for kostbare Kanye West-sko
Stod i kø i flere dage: Unge drenge røvet for kostbare Kanye West-sko

Det er et samarbejde mellem Familiecentret og Børnecentret i Socialforvaltningens driftsområde for Familier, Børn og Unge, der står bag 'agenterne'. Det skal gerne skabe en mere koordineret, fleksibel og hurtigere indsats over for de kriseramte familier.

- Tryghedsagenterne arbejder tæt sammen med familierådgiveren fra Familiecentret og løser de opgaver, der er nødvendige i situationen for at skabe tryghed for barnet eller børnene, siger Niels Bjørnø, der er centerchef i Børnecentret, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

- Det betyder, at familierne vil opleve en mere sammenhængende indsats fra kommunen, og at der bliver handlet både hurtigt, fleksibelt og effektivt, siger han.

Projektet løber i første omgang frem til juni 2016.

Her vil en revisor bygge 400 huse midt i en skov
Her vil en revisor bygge 400 huse midt i en skov

LÆS OGSÅ: Færre snyder i bybusserne: - Det skyldes synlige kontrollører

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx