Af - 19/06-15 09:35

Nu begynder stolelegen: Sådan faldt mandaterneNu begynder stolelegen: Sådan faldt mandaterne

Hvem er inde og hvem er ude? Vi giver et overblik over mandatfordelingen i Østjylland.

storybild

Knud N. Mathiesen (midten) kan blive nyt Folketingsmedlem for DF i Østjylland. (Billede: Tycho Gregers)

Det er først i aften omkring kl. 19.30, at de personlige stemmer er talt op og når de er parate, kan vi med sikkerhed sige, hvem der er i Folketinget og hvem der må prøve igen om fire år. Alligevel er stolelegen i gang allerede nu og hos politikerne kæmper

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Aftenens store sejr gik til Dansk Folkeparti, der går to mandater frem i Østjylland. Det betyder, at blandt andre Knud Nygaard Mathiesen fra Gellerup kan ryge i Folketinget, inden dagen er omme.

Hos Liberal Alliance er der også udsigter til, at Ole Birk Olesen får en enkelt østjysk kollega. Det bliver med stor sandsynlighed Jacob Rixen eller Per Zeidler fra Rønde.

Venstre mister tre mandater og der er udsigt til et blodbad blandt deres kandidater i dag, hvor især Fatma Øtkem er på vippen. Hun blev i 2011 valgt på det yderste kredsmandat. Venstre mister hele tre mandater i Østjylland.

Konservative bevarer sit ene mandat. Det er Naser Khader klar favorit til at overtage.

Radikale mister to ud af tre mandater. Der bliver dermed med stor sandsynlighed kun plads til Morten Østergaard som aarhusiansk repræsentant for Radikale denne gang.

Enhedslisten går frem og foruden genvalg til Nikolaj Villumsen vil de få endnu et mandat i Østjylland. Det kan blive Søren Egge.

Alternativet kan fejre, at de får ét mandat i det østjyske og det går enten til Niko Grünfeld eller Josephine Fock.

Hos SF er stemningen anderledes. Her mister man et mandat. Det ser ud til at blive nuværende Folketingsmedlem og gruppeformand for SF, Jonas Dahl, der får genvalg. Dermed ligner det et farvel til Eigil Andersen, der har siddet i Folketinget for SF siden 2007.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx