Af - 17/09-13 07:00

Rumænske kriminelle overrender KøbenhavnRumænske kriminelle overrender København

Tre af fire fremstillede i dommervagten er udlændinge, og især rumænere fylder i statistikken. Dansk Folkeparti vil have udenlandske betjente på politistationerne.

storybild

Langt størstedelen af de fremstillede i københavns dommervagt er af udenlandsk oprindelse. (Arkivfoto) (Billede: Dalsgaard Miriam)

Tolkene arbejder på højtryk i dommervagten, når der er grundlovsforhør i København. Ud af 2.338 fremstillede i 2012 var 75 procent udlændinge. Det får Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at kræve initiativer, der dæmmer op for den udenlandske kriminalitet:

- Tallene viser, at vi har en gigantisk udfordring med tilrejsende kriminelle, som oplever, at Danmark er et sted med mange ting at stjæle, og hvor man får en lille sanktion, hvis man bliver taget. Vi ønsker en folkeafstemning om grænsekontrol, så vi kan få sat en stopper for det.

Det er især østeuropæere, som drager mod nord for at begå kriminalitet. En opgørelse viser, at hver tredje sigtelse for overtrædelse af straffeloven begået af udlændinge i år er rejst mod rumænere.

- For at sænke det store tal, skal vi have rumænske betjente på de danske politistationer. Som tolke og konsulenter kan de være med til at ramme den organiserede kriminalitet, som kommer fra Rumænien, siger Peter Skaarup.

Det forslag støttede Venstre i weekenden offentligt, og også Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen er positiv:

- Det er allerede noget, vi praktiserer i vores politienhed Task Force Indbrud, der sammen med rumænske betjente har opklaret flere sager. Og jeg er helt enig i, at samarbejdet skal styrkes. Dansk Folkepartis udmelding undrer mig dog lidt, da de sidste år valgte at stå udenfor en bred aftale, som netop styrkede indsatsen mod udenlandsk kriminalitet herhjemme.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniackis forlovede afslører: Det...
bt.dk
Mor rystet over børnehave: Tanken om,...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx