21/08-15 16:28

Politikere: Ingen nye sygehuslukningerPolitikere: Ingen nye sygehuslukninger

Det bliver svært at undgå fyringer med den nye økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner. Men der skal ikke lukkes sygehuse, lover politikere.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danske Regioner og regeringen er blevet enige om en ny økonomiaftale, hvor regionerne får 1,5 milliarder ekstra i pengekassen. Det betyder dog ikke, at regionerne får et økonomisk pusterum - tværtimod.

De ekstra penge er blandt andet øremærket til bedre behandlingstilbud til kræftpatienter, kroniske syge, psykiatriske patienter og øgede medicinudgifter. Men størstedelen af de ekstra penge dækker kun de stigende medicinudgifter.

I Region Nordjylland får man cirka 115 millioner kroner ekstra, men de dækker ifølge regionsformand, Ulla Astman (S), kun de øgede medicinudgifter.

Derfor skal regionen ud i en sparrerunde, hvor man ikke kommer uden om fyringer i sundhedssektoren.

Sygehuse får halv milliard mindre end håbet
Sygehuse får halv milliard mindre end håbet

Selvom regionen skal spare på budgettet, så kan regionspolitiker Per Larsen (K) ikke forstille sig, at besparelserne bliver så voldsomme, at der skal lukkes sygehuse.

- Det er en meget svær opgave, vi står overfor. Men det har vi været før, og vi har også løst dem før. Vi opnår besparelserne ved at kombinere flere ting, så det hele går op i en højere enhed, siger han til DR Nordjylland.

Regionens næstformand, Jess V. Laursen (V) afviser også, at det kommer til sygehuslukninger. Han forestiller sig også, at besparelserne opnås ved en kombination af flere ting, ligesom Per Larsen gør.

- Der er flere muligheder. Det kan være, man skal se på en rammebesparelse eller på et bestemt medicinudvalg, siger han til DR Nordjylland.

Sigtelse: Sygeplejerske begik drab allerede i 2012
Sigtelse: Sygeplejerske begik drab allerede i 2012

Hos Enhedslisten afviser man at lægge stemmer til nogen former for besparelser på sundhedsområdet.

- Vi kan ikke have en situation, hvor alle taler om, at der er et behov for et forbedret sundhedsvæsen, og så går vi bagefter i gang med at diskutere, hvordan vi sparer 100 millioner. Det hænger ikke sammen. Så må økonomiforhandlingerne tages op igen, siger Susanne Flydtkjær fra Enhedslisten til DR Nordjylland.

Region Nordjylland går i næste uge i gang med at drøfte budgettet for næste år, og dermed også hvor besparelserne skal findes.

LÆS OGSÅ: Patientforening: Beløn sygehuse for tilfredse patienter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx