Af - 18/05-15 06:22

Rekordmange tages for doping i fitnesscentreRekordmange tages for doping i fitnesscentre

Næsten hver anden af de 343 som blev testet for doping i fitnesscentre sidste år blev testet positive for hovedsageligt anabole steroider.

storybild

Antallet af danskere, der blev taget for doping i landets fitnesscentre satte sidste år rekord. 152 blev enten testet positive i en blodprøve eller nægtede at lade sig teste. (Billede: Polfoto)

Dopingkontrollen går nu målrettet efter muskelbundter.

Sidste år blev 152 testet positive for doping i landets fitnesscentre - et tal som aldrig har været højere. I 2012 og 2013 endte henholdsvis 104 og 101 danske motionister med en positiv dopingprøve.

Nøjagtig 43 procent af de 343 testede i fitnesscentre blev sidste år taget med doping i blodet eller nægtede at stille op, da dopingkontrollen spurgte, viser de årlige tal fra Anti Doping Danmark.

- Vi kan konstatere at vores målrettede indsats har resulteret i det højeste antal sager til dato, siger Christina Friis Johansen, konstitueret direktør i Anti Doping Danmark.

LÆS OGSÅ: Patrick Nielsens lillebror er taget for doping

De er begyndt at gå direkte efter personer, som mistænker for at tage doping. Næsten alle positive prøver viste anabole steroider.

- Vi er begyndt at samarbejde tættere med branchen og er i dialog med de enkelte centre om, hvor og hvornår vi skal komme - dopingbrugere rykker ofte fra center til center, så behovet flytter sig hele tiden, siger hun.

650.000 danskere træner i motionscentre, der frivilligt har sagt ja til dopingkontrol, oplyser Dansk Fitness & Helse Organisation.

LÆS OGSÅ: Rekordfangst: To mænd afsløret med over et ton doping

Bliver du testet positiv kan du ikke træne to år.

- Vores budskab er helt klart. Personer, som doper sig, er ikke velkomne i vores fitnesscentre. Der er en række centre, der har valgt at stå udenfor - og hvor der altså ikke foregår dopingkontrol, siger direktør Morten Brustad.

Også Skat satte sidste år rekord i fangst af doping. De tog ifølge deres netop udgivne årsstatistik 46.357 piller og ampuller med doping i 2014 mod 34.664 året før. ​

LÆS OGSÅ: Dopingrapport: UCI-toppen holdt hånden over Armstrong

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx