Af - 18/05-15 06:22

Rekordmange tages for doping i fitnesscentreRekordmange tages for doping i fitnesscentre

Næsten hver anden af de 343 som blev testet for doping i fitnesscentre sidste år blev testet positive for hovedsageligt anabole steroider.

storybild

Antallet af danskere, der blev taget for doping i landets fitnesscentre satte sidste år rekord. 152 blev enten testet positive i en blodprøve eller nægtede at lade sig teste. (Billede: Polfoto)

Dopingkontrollen går nu målrettet efter muskelbundter.

Sidste år blev 152 testet positive for doping i landets fitnesscentre - et tal som aldrig har været højere. I 2012 og 2013 endte henholdsvis 104 og 101 danske motionister med en positiv dopingprøve.

Nøjagtig 43 procent af de 343 testede i fitnesscentre blev sidste år taget med doping i blodet eller nægtede at stille op, da dopingkontrollen spurgte, viser de årlige tal fra Anti Doping Danmark.

- Vi kan konstatere at vores målrettede indsats har resulteret i det højeste antal sager til dato, siger Christina Friis Johansen, konstitueret direktør i Anti Doping Danmark.

Patrick Nielsens lillebror er taget for doping
Patrick Nielsens lillebror er taget for doping

De er begyndt at gå direkte efter personer, som mistænker for at tage doping. Næsten alle positive prøver viste anabole steroider.

- Vi er begyndt at samarbejde tættere med branchen og er i dialog med de enkelte centre om, hvor og hvornår vi skal komme - dopingbrugere rykker ofte fra center til center, så behovet flytter sig hele tiden, siger hun.

650.000 danskere træner i motionscentre, der frivilligt har sagt ja til dopingkontrol, oplyser Dansk Fitness & Helse Organisation.

Rekordfangst: To mænd afsløret med over et ton doping
Rekordfangst: To mænd afsløret med over et ton doping

Bliver du testet positiv kan du ikke træne to år.

- Vores budskab er helt klart. Personer, som doper sig, er ikke velkomne i vores fitnesscentre. Der er en række centre, der har valgt at stå udenfor - og hvor der altså ikke foregår dopingkontrol, siger direktør Morten Brustad.

Også Skat satte sidste år rekord i fangst af doping. De tog ifølge deres netop udgivne årsstatistik 46.357 piller og ampuller med doping i 2014 mod 34.664 året før. ​

LÆS OGSÅ: Dopingrapport: UCI-toppen holdt hånden over Armstrong

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx