Af - 19/04-16 08:55; Opdateret: 19/04-16 09:07

Tyreringen storhitter blandt unge pigerTyreringen storhitter blandt unge piger

Septum-piercinger er blevet det helt store accessory-hit blandt unge kvinder, der henter inspirationen fra store stilikoner som Medina og Rihanna.

storybild

- Jeg har altid været glad for piercinger og synes, at lige præcis septum-piercingen er virkelig flot, fortæller 18-årige Charlie Hermansen fra Aarhus. (Billede: privatfoto)

De fleste forbinder sikkert næsepiercinger med punk-subkulturen. Men i de senere har den såkaldte septum-piercing for alvor bidt sig fast i den brede del af den danske ungdom, lyder det fra stribevis af piercing-forretninger i København og Aarhus, hvor kunderne i øjeblikket strømmer til.

- Spørg hvilken som helst piercer, og de vil fortælle dig, at den voldsomt populær og mere socialt accepteret end nogensinde før. Jeg laver i øjeblikket rigtig mange af dem på unge piger i 15 til 25 års alderen, fortæller Jannick Søndergaard, der er shopmanager hos City Piercing i København.

Kulsorte lemmer kan blive næste store tattoo-trend
Kulsorte lemmer kan blive næste store tattoo-trend

Inspireret af Rihanna
Også hos Pierce Artist Denmark i Aarhus strømmer det ind med unge kvindelige kunder, der vil have piercet næsen, fortæller medejer Pia Strass.

- En stor del af populariteten skyldes, at store stilikoner og kendte musikere som eksempelvis Rihanna og Medina pludselig er begyndt at gå med dem. Samtidig er de unge flittige til at dele billeder af deres kropsudsmykninger på Instagram, Facebook Pinterest, hvilket er med til at øge interessen blandt vennerne, siger Pia Strauss.

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on


Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne
Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne

Trods den stigende popularitet er der dog stadig arbejdsgivere, der ikke bryder sig om synet af unge piger med piercede næser, fortæller Pia Strauss.

- Vi ved, at der stadig nogle arbejdsgivere, der ikke vil have, at pigerne har den på. Det er især supermarkeder og dagligvareforretninger. Vi sætter dem derfor i på en måde, så pigerne kan dreje den rundt, så den sidder oppe i næsen, og man ikke kan se den, siger hun.

Sådan kan du prøve tatoveringen, før den bliver permanent
Sådan kan du prøve tatoveringen, før den bliver permanent

En af dem, der har fået lavet en septum-piercing, er 18-årige Charlie Hermansen fra Aarhus.

- Jeg har altid været glad for piercinger og synes, at lige præcis septum-piercingen er virkelig flot. Jeg var 16 år, da jeg fik min lavet. Forinden var der mange, der sagde, det ville være synd og en dårlig idé. Blandt andet min daværende kæreste. Og da han senere hen slog op med mig, besluttede jeg mig for, at nu var tiden endelig inde til lidt forandring og oprør, fortæller hun.

Medina ses også med septum på sit album 'We Survive'.


LÆS OGSÅ: Denne mand har skåret sine ører af for at ligne sit kæledyr

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx