Af - 17/05-16 19:53

Finn døde efter at have ventet på en ny lever: Se hans fars rørende opråbFinn døde efter at have ventet på en ny lever: Se hans fars rørende opråb

Hans Kristensen opfordrer i sin gribende videofortælling om sin afdøde søn danskerne til at tage stilling til organdonation.

Det er umuligt ikke at få en klump i halsen, når man ser Hans Kristensens rørende videofortælling om sin lille søn Finn.

Siden fredag, hvor han lagde den på Facebook, er den i skrivende stund blevet set mere end en million gange og delt over 15.500 gange.

I videoen fortæller Hans Kristensen om sønnens tragiske skæbne, samtidig med at han opfordrer danskerne til at tage stilling til organdonation.

Se videoen øverst i artiklen!

- Jeg har lavet den, fordi jeg ønsker, at flere folk tager stilling til det, og fordi jeg elsker min søn, som ikke længere er her, siger Hans Kristensen til metroxpress.

I starten af videoen møder vi Finn, da han er 14 måneder gammel. Han leger med sin lille bamse og smiler til sin far, der filmer.

TV: 15-årigs rørende ord efter hjertetransplantation giver kuldegysninger
TV: 15-årigs rørende ord efter hjertetransplantation giver kuldegysninger

Men selvom lille Finn ser sund og rask ud på optagelserne, er han i virkeligheden alvorligt syg, som det senere fremgår i videoen.

- Finn blev født med en sjælden sygdom, der betød, at han allerede i en alder af tre måneder udviklede skrumpelever, fortæller Hans Kristensen, der sammen med Finns mor Jane ventede ni lange måneder på en levertransplantation til deres syge søn.

- Da leveren endelig kom, var vi simpelthen så glade og lykkelige. Det var jo det, vi havde ventet på. Nu skulle vi fortsætte vores liv, og Finn skulle blive rask, siger han.

Habns Kristensen sammen med sønnen Finn.

Men det der skulle været blevet starten på resten af livet for Finn, blev i stedet begyndelsen på enden.

- Tre et halvt døgn efter operationen døde Finn kun et år syv måneder gammel. Der var opstået blodpropper i den nye lever, og hans nyrer var holdt op med at virke. Han kunne ikke mere. Vi sad begge og holdt to fingre på hans brystkasse og mærkede hans hjerte holde op med at slå, fortæller Hans Kristensen.

Flere danskere donerede deres organer sidste år
Flere danskere donerede deres organer sidste år

Siden han lagde videoen op, er det strømmet ind med beskeder fra folk fra nær og fjern, der fortæller, at de nu har meldt sig som organdonorer.

- Det giver ingen mening, at min søn skulle dø. Men det giver en lille smule mening til ære for hans minde og liv, at flere mennesker nu er blevet opmærksomme på mit budskab og har meldt sig. Det er vigtigt, siger Hans Kristensen.

Hvis du vil vide mere om organdonation, kan du klikke HER.

Kronprinsesse Mary nåede at hilse på Finn på billedet nedenfor, som Hans Kristensen lagde på Facebook lørdag.


LÆS OGSÅ: Han slukkede for sin kones respirator: Så skete der et mirakel

LÆS OGSÅ: Rigshospitalet vil stå for alle transplantationer i landet

LÆS OGSÅ: Mor lytter til sin søns hjerteslag - to år efter hans død

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se danskernes sidste farvel til prins...
bt.dk
Fastfoodgigant i kæmpekrise: Nu...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Australsk bonde straffet med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx