Af - 06/10-14 13:21; Opdateret: 06/10-14 14:06

Unge tror vennerne drikker mere end dem selv - men her er sandhedenUnge tror vennerne drikker mere end dem selv - men her er sandheden

Øl, breezere, tequila-shots og måske en tår kold hvidvin. Unge tager en ekstra slurk, når de tror, at kammeraterne har drukket mere end dem selv.

Thomas Skov Gaardsvig tester nattelivet for at se, hvor meget festglade unge tror, at deres kammerater drikker. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Uanset hvor meget alkohol, unge drikker, er de fleste overbeviste om, at vennerne drikker mere. Vennerne drikker dog sjældent så meget, som man tror. Det viser en ny rapport om unges alkoholvaner.

- Mange unge har desværre en lidt forkert opfattelse af, hvor meget deres venner drikker. De fleste drikker faktisk ikke nær så meget, som den enkelte teenager måske går og tror, siger Peter Dalum, projektchef i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne.

Hver sjette ung rører ikke alkohol
Hver sjette ung rører ikke alkohol

Projektchefen påpeger, at tallene tyder på, at man som ung føler et pres for at drikke mere, end man egentlig har lyst til.

Danmark ligger højest på fuldskabsbarometeret i Europa, viser undersøgelser, at danske unge drikker mindre og mindre og starter senere og senere med at drikke.

Ny viden: Mænd drikker mere, fordi de har det sjovere
Ny viden: Mænd drikker mere, fordi de har det sjovere

- Mange unge ser på vennerne – og på 'Kongerne af Rømø' og 'Paradise Hotel,' og føler måske, at de skal kunne følge med i dét spil. Vi vil gerne vise danske unge, at der kan være andre veje til morskab og fællesskab, siger Mette Meldgaard, områdechef for sundhed i TrygFonden.

LÆS OGSÅ: Unges opråb: Vend druklegen til noget positivt

LÆS OGSÅ: Danskerne kan snart få en natklub uden alkohol

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx