Af - 09/10-15 07:50; Opdateret: 09/10-15 15:33

Eksperter advarer: Disse bind kan være skadelige for dit underlivEksperter advarer: Disse bind kan være skadelige for dit underliv

Du kan risikere allergi, kløe og eksem, hvis du bruger parfumerede produkter til underlivet.

Bildstrecke im Grossformat »

Normalt forbinder man ikke hygiejneting til underlivet med parfume. Men det er en god idé at kigge dig ekstra godt for, næste gang du står foran 'hygiejnebindshylden' i supermarkedet.

Dine bind og trusseindlæg kan nemlig være fyldt med parfume, selvom det ikke står på pakken - og det kan få store konsekvenser for din krop.

TV: Lugt til dit hygiejnebind - ellers kan du risikere eksem
TV: Lugt til dit hygiejnebind - ellers kan du risikere eksem

- Vi er mere sarte i underlivet end på resten af kroppen. Parfume kan give eksem, kløe og udflåd. Det er underlivets måde at sige fra på, siger Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik.

Udover kløe, udflåd og eksem kan parfume i dine hygiejneprodukter også give dig allergi, forklarer Astma-Allergi Danmark.

- Du kan risikere at udvikle parfumeallergi - og den forsvinder ikke resten af livet, siger vicedirektør Anne Holm Hansen.

Kunde til Moss Copenhagen: Jeg har ikke bestilt et skræv
Kunde til Moss Copenhagen: Jeg har ikke bestilt et skræv

Men det er svært at gennemskue, hvilke bind og trusseindlæg, der er parfume i. Det oplever de hos Astma-Allergi Danmark, der fortæller, at de på det seneste har oplevet markant flere henvendelser i deres rådgivning om bind.

- Folk ringer og er usikre på, hvad der er i - og ikke mindst hvordan de slipper udenom det, forklarer vicedirektør Anne Holm Hansen.

Har du dårlige erfaringer med duftende bind - og lyst til at dele din historie, så skriv meget gerne på mgr@mx.dk

Populær skuespillerinde: Jeg får dampet min vagina
Populær skuespillerinde: Jeg får dampet min vagina

I den danske lovgivning er der nemlig ikke krav om, at der skal deklareres, hvis der bruges parfume i bind. Det er problematisk, mener Astma-Allergi Danmark.

- Det er et svigt af forbrugerne. De har jo ikke en chance for at gennemskue, om der er parfume i et produkt, når det ikke står på produktemballagen. Man burde regulere, lyder det fra Anne Holm Hansen.

Forbrugerrådet Tænk Kemi er enige.

- Vi synes klart det skal deklareres tydeligt. Der bør jo slet ikke være parfume omkring sensitive steder på kroppen, siger projektleder Claus Jørgensen.

En af de producenter, der laver flere slags bind med duft, er Always. Metroxpress ville gerne have spurgt Always, om deres bind indeholder parfume, men det var torsdag ikke muligt.

LÆS OGSÅ: Dating-apps kan være årsag til stigning i sexsygdomme

LÆS OGSÅ: Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat

LÆS OGSÅ: Flere kvinder får strubekræft af oralsex

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx