Af Ritzau - 05/05-16 10:18; Opdateret: 05/05-16 10:48

Flere end 200 busser fragter togpassagerer på tværs af DanmarkFlere end 200 busser fragter togpassagerer på tværs af Danmark

Omfattende sporarbejder på Sjælland lukker togtrafikken fra Kristi himmelfartsdag til søndag.

storybild

Banedanmark bruger Kristi himmelfartsferien til at udføre sporarbejde og reparere stationer og togbroer. DSB har sat over 200 togbusser ind mellem Roskilde og Odense. Fra søndag formiddag ventes togtrafikken normal igen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Vand og chokolade i togbusserne skal mildne passagerernes ærgrelse over, at rejsetiden mellem landsdelene fra Kristi himmelfartsdag til søndag formiddag er op til halvanden time længere end normalt.

Fra onsdag aften har der ikke kørt tog på jernbanen mellem Odense og Roskilde, fordi Banedanmark udfører sporarbejder og andre nødvendige vedligeholdelsesarbejder på broer og stationer med mere.

I stedet har DSB sat over 200 togbusser ind til at sørge for, at passagererne kommer frem.

Hos DSB er man klar over, at det trækker veksler på passagerernes tålmodighed.

- Vores opgave er, at kunderne kommer frem og får en så god oplevelse som overhovedet muligt, derfor er der vand og chokolade i busserne. Men det er klart, at rejsetiden vil være længere. Det tager længere tid, når man erstatter et tog, der kan køre 180 kilometer i timen, med en bus, siger informationschef Tony Bispeskov, DSB, til Ritzau.

Der er også sporarbejde på andre strækninger på Sjælland, og også her kører togbusser.

Tony Bispeskov opfordrer passagerne til at kigge på rejseplanen.dk for at finde de rigtige afgange.

På strækningen mellem Odense og Roskilde kører nogle af de over 200 togbusser uden stop mellem de to byer, mens andre standser ved stationer undervejs.

- Hvis man ikke kan vente med at rejse til søndag efter klokken 10, må man vente op til halvanden times længere rejsetid, men på rejseplanen kan man se de præcise afgangstider, og hvornår man kan forvente at være fremme, siger Tony Bispeskov.

- Det er tilrettelagt i Kristi himmelfartsferien, fordi det er det tidspunkt på året, hvor vi generer færrest mulige, men vi kan desværre ikke undgå længere rejsetid, siger han.

Sporarbejderne er også en udfordring for tusindvis af aarhusianske fodboldfans, der Kristi himmelfartsdag skal til København for at overvære pokalfinalen mellem AGF og FCK i Parken.

AGF-tilhængerne har lejet deres egne busser til at klare klare transporten til og fra kampen, men også de må regne med, at turen varer lidt længere.

l/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
'X Factor'-Andreas gennemgik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx