Af Ritzau - 01/11-16 14:26; Opdateret: 01/11-16 14:48

Thulesen: Spurt mod aftale om finanslov bliver benhårdThulesen: Spurt mod aftale om finanslov bliver benhård

Thulesen tvivler på, at 2025-aftale med topskattelettelse er på plads inden jul. Ikke realistisk, siger han.

storybild

Thulesen forventer benhårdt forløb om finansloven og tvivler på, at man derefter kan nå en 2025-aftale inden jul. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er igen på kollisionskurs.

Selv om forhandlingerne om 2025-planen og finansloven nu er delt op, er de to partier ikke enige om, hvorvidt det er realistisk at nå i mål med begge dele inden jul.

Da partiformændene tirsdag mødte op i Finansministeriet for at forhandle finanslov, var Liberal Alliances Anders Samuelsen optimistisk. Han tror på en aftale om finansloven inden for kort tid.

Derefter kan partierne inden jul blive enige om en 2025-aftale med topskattelettelser, vurderer han før møde i Finansministeriet.

Men den optimisme deler Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ikke.

- Det synes jeg ikke er særlig realistisk. Forhandlingerne har været fastlåst i to måneder. Det er ikke særligt sandsynligt, at vi efter en aftale om finansloven på kort tid kan blive enige om topskattelettelser.

- Når det er sagt, er det godt, at vi kommer i gang med finansloven nu. Jeg håber meget, at vi kan blive enige om nogle gode ting for danskerne, siger Thulesen Dahl.

Blå bloks største parti vil i finanslovsforhandlingerne blandt andet kæmpe for bedre vilkår for ældre, en stærkere sundhedssektor og et stærkere politi.

Et af slagsmålene bliver ifølge Thulesen Dahl boligydelsen, hvor Dansk Folkeparti ikke vil være med til at ramme ældre.

DF-formanden advarer dog mod at tro, at finansloven kan indgås med et fingerknips.

- Det her kommer til at tage tid. Det, vi normalt ville bruge et par måneder på i forhold til finanslov, skal vi bruge et par uger på. Det bliver benhårdt, siger Thulesen Dahl.

På Christiansborg er forventningen dog, at de blå partier kan blive enige om finansloven.

Men derefter venter slagsmålet om topskatten. Og her står DF fast på et nej til LA's krav om en lettelse på fem procent point for alle topskatteydere.

Og det gælder også, selv om Dansk Folkeparti til gengæld får støtte fra Liberal Alliance til at gennemføre udlændingestramninger.

- Jeg kan ikke se, at der er nogen realistisk kompromismulighed. Det er os meget imod at give topskattelettelser i det omfang, LA ønsker.

- Det er også en refleksion af, at vi også skal have andre partier med for at få vores udlændingepolitikken igennem. Det er ikke så enkelt, som det gøres til, siger Thulesen Dahl.

Han henviser til, at regeringen eksempelvis har afvist muligheden for permanent grænsekontrol og det omfattende opgør med de internationale konventioner, som DF ønsker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx