03/09-13 06:56

Finanskrise slut? Rekordfå virksomheder konkursFinanskrise slut? Rekordfå virksomheder konkurs

Rekordfår virksomheder drejer nøglen om August havde det laveste antal konkurser i fem år, viser nye tal. 331 virksomheder krakkede i sidste måned.

storybild

Tæppeland og Biva var en af de virksomheder, der gik konkurs. Men alligevel er der rekordfå virksomeheder, der lider denne skæbne. (Billede: Ernst van Norde / Polfoto)

Dansk erhvervsliv viser stærkere sundhedstegn end længe set. Det viser nye konkurstal fra det nordiske kreditvurderingsbureau Bisnode Credit.

I august måned har 331 virksomheder således drejet nøglen om, og det er det laveste antal konkurser i løbet af en måned i de sidste fem år.

I forhold til august sidste år er det et fald på 17 procent .

Ifølge Business Unit Director i Bisnode Credit Martin Hornsyld indikerer tallene, at dansk erhvervsliv er i bedring.

- Det er rigtig positive tal for dansk erhvervsliv. Antallet af konkurser bliver ved med at falde. Vi ser et stort fald siden 2010, hvor finanskrisen toppede, men også i forhold til antallet af konkurser for blot et år siden, siger han og tilføjer:

- Det viser med al tydelighed, at dansk erhvervsliv er inde i en positiv udvikling.

Det er især i engros- og detailhandlen, at færre selskaber må kaste håndklædet i ringen.

Og Martin Hornsyld mener, at det tyder på, at forbrugertilliden er på vej tilbage.

- Branchen har haft det svært under krisen på grund af forbrugernes svækkede købelyst. Faldet i antallet af konkurser i denne måned tyder dog på, at forbrugertilliden er på vej tilbage, hvilket tegner godt for den samlede danske økonomi, siger han.

Målt på årets første otte måneder er tendensen, at det samlede antal konkurser også er faldende, siden de toppede i 2010, da krisen var på sit højeste. Helt præcist er det samlede antal konkurser faldet fra 4170 i 2010 til 3263 i år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter jubler over Kronprinsessens...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Derfor fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx