Af Ritzau - 25/10-16 09:23; Opdateret: 25/10-16 11:00

Skræmt tiårig flygtede fra klovn på fynsk kirkestiSkræmt tiårig flygtede fra klovn på fynsk kirkesti

Også i Nordsjælland blev børn flere steder skræmt af klovne mandag aften. Den ene var på cykel.

storybild

I de seneste uger har uhyggelige klovne flere steder i landet skræmt tilfældige borgere. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

En tiårig dreng blev bange og stak af i frygt, da han mandag aften blev skræmt af en person i klovnekostume på en sti ved Pårup Kirke i udkanten af Odense, oplyser Fyns Politi.

Også i Nordsjælland blev en lille dreng i Gentofte og en teenager i Allerød skræmt af klovne.

Episoden på Fyn skete omkring klokken 19.30 mandag aften. Her kom drengen gående ad Langesøstien ved Pårup Kirke.

- Pludselig var der en klovn, som sprang ud foran ham. Han blev skræmt og løb sin vej, fortæller vagtchef Asbjørn Larsen hos Fyns Politi.

Drengens flugt foregik så hurtigt, at han ikke nåede at bemærke detaljer, som eventuelt ville kunne føre politiet på sporet af klovnen.

- Der er ikke så voldsomt en god beskrivelse, fordi han stak af. Men vi ved, at det typisk er teenagere, der klæder sig ud som klovne og skræmmer folk, fortæller Asbjørn Larsen.

Det var ikke kun på Fyn, at børn blev udsat for uønskede klovnerier.

Nordsjællands Politi oplyser, at en klovn på Ledreborg Allé i Gentofte mandag omkring klokken 18 sprang frem bag et hushjørne og forskrækkede en syvårig dreng. Klovnen havde en legetøjskniv i hånden.

Et par timer senere kørte en hvidmasket klovn med rødt hår i munkefrisure på cykel efter en 14-årig dreng og hans kammerat. Episoden skete på Enghavevej i Allerød.

I de seneste uger har flere personer udklædt som klovne forskrækket borgere rundt omkring i Danmark.

I sidste uge skræmte seks klovne en familie, der lå og sov i deres hjem ved Hybenhegnet i Sønderborg.

Bevæbnet med en økse og en lang stang gik klovnene op til boligen og råbte og lyste ind ad vinduerne. To børn blev skræmt, og politiet blev tilkaldt.

Livet som uhyggelig klovn kan dog være forbundet med en vis risiko. Det måtte en 20-årig mand fra Thisted sande i sidste uge. Natten til onsdag blev han overfaldet på Gryde Torv. To personer gav ham flere lussinger.

Mandagens klovneepisoder i Pårup, Gentofte og Allerød var ikke de eneste hændelser med udklædte personer. I Albertslund blev en 16-årig dreng anholdt og sigtet for ulovlig besiddelse af en kniv.

Drengen rendte omkring ved en Fakta-butik iført en uhyggelig maske, som blandt andet er kendt fra filmen "Scream". Masken er efter alt at dømme inspireret af Edvard Munchs maleri "Skriget".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx