Af - 09/03-14 15:51; Opdateret: 09/03-14 16:13

Terror-eksperter:  Lyshåret dansker var terrorbomberTerror-eksperter: Lyshåret dansker var terrorbomber

En ung dansker er ifølge irakisk terrorcelle blandt 30 dræbte terrorbombere i Irak

storybild

(Billede: Irakisk TV)

De lyse krøller får en ung dansker til at skille sig ud på en liste med 30 billeder af selvmordsbombere, som den irakiske Al-Qaeda terrorcelle Islamic State of Iraq and the Levant har offentliggjort.

Alle er døde i selvmordsangreb i perioden 11. september 2013 til 6. marts 2014, skriver SITE, et amerikansk institut, der følger verdens terrororganisationer tæt.

Den unge danske selvmordsbomber skulle ifølge SITE have benyttet navnet Fatih al Denmarki.

Udenrigsministeriets borgerservice kan dog ikke bekræfte, at det er en dansker på det offentliggjorte billede, som Metroxpress har valgt at anonymisere.

- Det ville jo kræve en dna-prøve før vi kan sige, hvem det er med sikkerhed. Men jeg kan sige, at vi altid undersøger sådanne sager og bliver ved med at forfølge det. Det er dog meget svært, at få bekræftet oplysninger i området, siger chef for borgerservice Ole Egberg Mikkelsen fra Udenrigsministeriet.

- Jeg kan dog generelt sige, at vi har fået underretninger om folk fra danskere, der har kæmpet i området. Det er meget sværet sager at få bekræftet, siger han.

Al-Qaeda cellen Islamic State of Iraq and the Levant har deltaget i en række selvmordsangreb i Nordirak på blandt andet politiets og militærets hovedkvarter. Senest var seks selvmordsbomber med til at dræbe ni mennesker under et samlet angreb på det irakiske transportministerium den 30. januar.

Dagen efter angrebet dukkede andre foto af den angiveligt døde dansker op på flere jihad-hjemmesider. Metroxpress kan dog ikke få bekræftet, at denne unge mand på billedet er dansker eller er død.

Personen skulle dog ifølge Ekstra Bladet stamme for Århus-området, hvor hele 27 unge ifølge lokal politi er taget til Syrien for at dræbe. Ifølge avisen har 13 af dem gået på et gymnasium, en teknisk skole eller en handelsskole i området før de drog i krig.

- Jeg kender dog ikke ham på billedet, siger rektor Anders Østergaard fra Langkær Gymnasium i Århus. De har haft fem elever, der er taget til Syrien.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx