Af Simone Augusta Lundt - 07/03-17 06:59

E-sport rykker ind i gymnasierneE-sport rykker ind i gymnasierne

Unge gamere kommer op ad kælderen og ind i undervisningslokalet. Flere gymnasiale uddannelser er nemlig begyndt at tilbyde e-sportslinjer og fag.

storybild

Danmark er godt med på e-sportbølgen. Her er det Astralis i aktion foran et talstærkt publikum. (Billede: Scanpix)

Læs hele dagens avis her

Computerspillene Counter-Strike og League of Legends er ikke længere noget, der kun spilles på drenge-værelserne. Det er flyttet ind i klasseværelserne.

Flere ungdomsuddannelser såsom HF og HHX begynder at tilbyde e-sportslinjer, hvor de unge kan udvikle deres talent i spille og samtidig få studenterhuen.

Formanden for eSport Danmark, Thomas Koed, fortæller, at det blandt andet er de succesfulde danske e-sportshold, som har gjort det mere populært de seneste år.

For eksempel har det danske Counter-Strike-hold Astralis vundet flere store internationale turneringer. De har fået danskerne til at spærre øjnene op for, hvad e-sport egentlig er og dets potentiale.

Danske computerkrigere triumferer med ny turneringssejr
Danske computerkrigere triumferer med ny turneringssejr

To gymnasiale uddannelser tilbyder allerede esport, men til sommer kommer fem nye e-sportlinjer. En af dem, der til sommer tilbyder esport, er Københavns Private Gymnasium.

E-sport bliver en del af deres HF, hvor de vil gamificere alle fagene, så både dansk, matematik og psykologi kommer til at handle om e-sport.

Henrik Selch, som er lektor på gymnasiet, og har været med til at starte e-sportslinjen, fortæller, at den nye linje kommer til at give de unge vilde muligheder.

- Uddannelsen bliver et short-cut til en professionel tilværelse. Vores mål er at levere professionelle e-sports gamere til de etablerede professionelle hold. Derfor har vi et tæt samarbejde med fx Astralis, siger Henrik Selch.

Danske elitegamere jagter rivalskalpe og penge i Polen
Danske elitegamere jagter rivalskalpe og penge i Polen

Campus Vejle har allerede en e-sportslinje kørende ved siden af deres ungdomsuddannelser, og de mærker tydeligt den stigende interesse for at game. I 2015 havde de kun 15 spillere, og i år har de 85 spillere og regner med at optage 60 nye til sommer.

Marcus Priskorn læser på e-sportslinjen og HHX på Campus Vejle. Om dagen går han i skole, men når han har fri, så fortsætter undervisningen i skolens computerrum i spillet League of Legends også kendt som LOL.

Campus Vejle er en af de eneste uddannelsesinstitutioner, som tilbyder en studenterhue og undervisning i e-sport. Derfor flyttede Marcus Priskorn 300 kilometer væk fra sin hjemby og begyndte forfra på sin gymnasiale uddannelse - bare for at kunne begynde på e-sports-linjen.

Danske hold taber semifinaler ved e-sport-turnering i USA
Danske hold taber semifinaler ved e-sport-turnering i USA

- Jeg drømmer om at blive professionel. Det giver skolen mig muligheden for. Jeg har fået mere fokus på ordentlig mad, masser af søvn og fået et motivationsboost, siger Marcus Priskorn.

Spillet League of Legends rangerer deres spillere efter, hvor gode de er. Inden Marcus Priskorn begyndte på e-sportslinjen, lå han som nummer 2500 ud af tre millioner i Leage of Legends. Men nu har han kæmpet sig op på en 132. plads. Det skyldes blandt andet fleksibiliteten mellem skole og gaming, men også det gode fællesskab.

- Vi har et rigtig godt fællesskab her på skolen. Nogle gange skal jeg prioritere e-sport over sociale arrangementer, og det er de forstående overfor her, forklarer Marcus Priskorn.

LÆS OGSÅ: Danske Astralis er klar til knockoutrunde i Las Vegas

LÆS OGSÅ: Kæmpe interesse fører til et officielt DM i Counter-Strike

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx