Af Simon Boas - 12/11-17 21:26

Dansk slot skal renoveres for 351 millioner: Så vildt kommer det til at se udDansk slot skal renoveres for 351 millioner: Så vildt kommer det til at se ud

Et over 1.000 år gammelt dansk slot kommer til at få en millionoverhaling.

storybild

(Billede: Tegning: Slotsprojektet Nyborg/Cubo Arkitekter A/S/Jaja)

Det knap 1000 år gamle Nyborg Slot på Fyn skal renoveres for 351 millioner kroner.

Det kunne styregruppen, der står bag restaureringen, meddele tirsdag på et pressemøde, hvor de løftede sløret for, hvordan det historiske slot skal restaureres.

'Projektet til 351 mio. kr. sætter nye internationale standarder for museumsbyggeri og sætter Nyborg og Nyborg Slot på verdenskortet,' lyder det blandt andet i en pressemeddelelse, hvor det tilføjes, at projektet, der er den største af sin art, ikke blot kommer til at omfatte en restaurering af den oprindelige Kongefløj.

'Men også tilføjelse af en helt ny udstillingsfløj, en ringmur, en ny broforbindelse til slottet og ikke mindst en forhøjning af Vagttårnet til 22 meter med udsigt over by og Storebælt for slottets gæster,' lyder det videre.

Ifølge TV 2 Fyn havde Cubo Arkitekter, der sammen med JAJA Architects har vundet projektet, i første omgang valgt at tegne ombygningen uden et vagttårn, men juryen efterlyste tårnet, da det 'styrker fortællingen om et fæstningsanlæg'.

Nyborg Slots nuværende tårn er kun 10 meter højt, men med det nye projekt vil tårnet således forhøjes med 12 meter.

»Det, der har været så utrolig vigtigt for os, har været, at vi vil gøre kulturarven forståelig. Derfor vil vi gerne vise, at det har været et stort firefløjet anlæg med en ringmur og selvfølgelig også et tårn,« har direktør på Østfyns Museum, Erland Posmose, tidligere udtalt til TV 2 Fyn.

Hele projektet, der er støttet af A. P. Møller Fonden, Realdania og Nyborg Kommune, forventes at stå færdigt i 2020.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx