Af Ritzau - 27/10-16 15:09; Opdateret: 27/10-16 16:33

Digitale fodspor afslører formodede narkosmuglereDigitale fodspor afslører formodede narkosmuglere

Elektroniske fingeraftryk ledte politiet på sporet af syv mænd, der er tiltalt i sag om indsmugling af kokain.

storybild

En række digitale fingeraftryk afslører ifølge politiet, at syv hollandske og belgiske mænd forsøgte at få fingre i 310 kilo kokain på havnen i Fredericia sidste sommer. (Billede: Free/Colourbox)

Politiet kom på sporet af formodede narkobagmænd ved at kigge på, hvem der havde søgt på internettet efter en container med et indhold af 310 kilo kokain.

Det siger anklager Lars Petersen, Østjyllands Politi, under sin forelæggelse af sagen mod syv hollandske og belgiske mænd.

Mændene er ved Retten i Kolding tiltalt for sidste sommer at have forsøgt at få fingre i en container på Fredericia Havn med lasten af kokain for op mod 900 millioner kroner.

Politiet fandt frem til mændene ved at undersøge de ip-adresser, hvorfra der via en sporingsfunktion på internettet var blevet søgt efter containeren med nummeret UESU 2292595.

Det viste sig, at der var blevet søgt efter den pågældende container på en ip-adresse tilhørende Hotel Svanen i Billund.

Da politiet bad om gæstelisten, dukkede navnene på fire hollandske mænd op.

De samme mænd figurerer på overvågningsbilleder fra hotellets lobby, hvor de angiveligt foretager opslag på en computer.

Ifølge anklagen foretog mændene adskillige søgninger efter den pågældende container. De var ifølge anklagemyndigheden også ude ved Fredericia Havn for at rekognoscere og lede efter containeren.

Det mener anklageren at kunne dokumentere ved hjælp af overvågningsbilleder fra havneområdet.

Det lykkedes ikke mændene at finde frem til containeren med lasten af kokain. Heller ikke selv om der dagen efter dukkede tre belgiske mænd op for at hjælpe med eftersøgningen.

De 310 kilo kokain af højeste kvalitet dukkede 14. juli op hos virksomheden Holger Christiansen A/S i Esbjerg.

At kokainen overhovedet kom til Danmark var formentlig en fejl.

Containeren kom fra Brasilien til Fredericia med mellemstation i den belgiske havneby Antwerpen.

Her blev containeren omlastet fra skibet, der havde sejlet fra Brasilien til Antwerpen, til et mindre skib, som skulle sejle den til Danmark.

Men ifølge sejlplanen skulle containeren have ligget længere tid i Antwerpen, inden den skulle skibes videre til Danmark.

Det ville have givet de formodede narkosmuglere et vindue til at sikre sig narkoen på havnen i Antwerpen.

Da containeren røg videre til Danmark tidligere end ventet, måtte narkobagmændene ifølge politiets opfattelse i hast rejse med for at søge at sikre den der.

De tiltalte nægter sig alle skyldige.

Sagen blev indledt ved Retten i Kolding torsdag middag efter flere timers forsinkelse.

Forsinkelsen skyldes, at flere af de tiltalte ikke kunne nå frem, fordi en væltet grisetransport gav trafikale problemer på motorvejen.

Der er afsat ni dage til retssagen.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx