Af Ritzau - 09/03-17 05:00

Tre mænd er på anklagebænken for likvidering af ungeTre mænd er på anklagebænken for likvidering af unge

Retten på Frederiksberg indleder nævningesag om drab på tre mænd i 2015. De blev skudt, mens de lå og sov.

storybild

Dette foto af en revolver blev offentliggjort af Københavns Politi, da man søgte hjælp til opklaringen af drabene på tre unge mænd i en lejlighed på Frederiksberg (arkivfoto). (Billede: Københavns Politi)

I mørket en tidlig morgen i november 2015 hørte en borger på Frederiksberg fem-seks brag.

Men der gik cirka 10 timer, før det blev klart, hvad der var sket. Tre unge mænd var blevet skudt og dræbt i en lejlighed på Christian Paulsens Vej 26.

Der var ikke tegn på forudgående kamp. Derfor var likvidering et ord, som politiet hurtigt tog i brug.

"De dræbte blev alle fundet liggende i henholdsvis en seng og på en madras på gulvet, hvorfor der arbejdes med en teori om, at de er blevet opsøgt, mens de lå og sov," hed det.

Torsdag indleder Retten på Frederiksberg en nævningesag mod tre mænd, der anklages for at have begået drabene.

Mike Patrick Vinther blev 24 år, Philip Farcinsen Leth Rasmussen var 19 år, og det sidste offer var 23-årige Suhaib Khalil Jaffar, der var idrætslærer på en privatskole.

De blev skudt med en revolver og et haglgevær. Politiets efterforskning har blandt andet drejet sig om revolveren, der skiftede hænder og blev prøveskudt, inden den blev brugt i lejligheden på Frederiksberg.

Mens et vidne havde hørt lyden af forbrydelsen, kunnet et andet vidne fortælle, hvordan han havde set to personer kravle rundt på stilladset ved ejendommen.

Ofrene hører ifølge politiet til i en såkaldt Vanløse-gruppe, og tidligt i forløbet kom Bandidos-miljøet under mistanke. Allerede syv dage efter drabene blev rockernes tilholdssteder i Holbæk og Vanløse ransaget.

En af de tiltalte er med i Bandidos.

- Han nægter sig skyldig, og vi glæder os til at komme med vores version af sagen, siger hans forsvarer, advokat Berit Ernst.

Cirka 20 retsmøder har Retten på Frederiksberg afsat til sagen. Dommen ventes til maj.

En anden rocker, der også blev varetægtsfængslet, begik sidste sommer selvmord i arresten.

Ifølge Ekstra Bladet kan motivet til forbrydelsen være, at han kort før skyderiet i lejligheden var blevet stukket med kniv.

Efter det tredobbelte drab ønskede nogle af ofrenes kammerater muligvis at hævne sig. I hvert fald afslørede politiet, at de fik fat i flere skydevåben.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx