Af Ritzau - 24/10-16 21:46

Måling: Flertal afviser topskattelettelserMåling: Flertal afviser topskattelettelser

Forslag om topskattelettelser møder modstand blandt danskerne, som ikke ønsker lettelser. Det viser analyse.

storybild

De seneste par måneder har topskatten skabt massiv spild i blå blok. Både Lars Løkke Rasmussens og Anders Samuelsens forslag om topskattelettelser møder modstand blandt danskerne, som ikke ønsker lettelser i topskatten. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Let ikke topskatten. Det er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag den klare melding fra danskerne til de folkevalgte forud for efterårets skatteforhandlinger.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen fremlagde regeringens 2025-plan, var det med et forslag om at lette topskatten med fem procentpoint for indkomster op til en million kroner om året.

Men blot 28,8 procent af danskerne støtter forslaget, mens 61,8 procent er imod, viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

De seneste måneder har netop topskatten forårsaget massiv splid i blå blok.

Det skyldes ikke mindst Liberal Alliances trusler om at vælte regeringen, medmindre topskattelettelserne kommer til at gælde alle indkomster. Også indkomster over en million kroner.

Den model høster dog endnu lavere opbakning blandt danskerne. Kun 15,1 procent støtter Liberal Alliances forslag, mens 75,1 procent ikke støtter forslaget.

Men en lavere topskat for alle er en god løsning, og det skal danskerne bare lære at forstå, mener politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

- Krisebevidstheden omkring den manglende vækst de seneste 8-10 år er ikkeeksisterende. Vi skal blive bedre til at fortælle, at topskattelettelser er noget af det bedste for at få mere vækst, siger han til Jyllands-Posten.

Det bliver modsagt af DF. Her appelleres der til, at befolkningens modstand mod topskattelettelser bliver taget ad notam.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx