Af - 29/09-15 22:55

Qvortrup: Ministerafgang er et kæmpe nederlag for regeringenQvortrup: Ministerafgang er et kæmpe nederlag for regeringen

Dansk Folkeparti afviser, at det var dem, der trak støtten til den nu forhenværende forsvarsminister, Carl Holst.

storybild

Politisk kommentator, Henrik Qvortrup, giver sin analyse af Carl Holsts afgang som forsvarsminister. (Billede: Polfoto/arkiv/mx-collage)

V-regeringen har taget imod sit første alvorlige nyrehug.

Det står klart, efter forsvarsminister Carl Holst (V) efter 93 dage på posten tirsdag trak sig tilbage. Det sker efter en lang række uheldige sager med ham i centrum: Blandt andet mistanken om at han i strid med reglerne fik hjælp af en embedsmand til sin valgkamp

- Det er et kæmpe nederlag for regeringen. Det er Løkkes gode ven, det er hans bannerfører og et af hans stærkeste kort, der falder på noget, der smager af det samme, som Lars Løkke blev beskyldt for i GGGI-sagen. Der var mange Venstrefolk, der havde travlt med at muntre sig over Thornings rokader. Mon ikke det smil er stivnet i dag?, siger metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup.

Han fortsætter:

- Som en af de smalleste regeringer i nyere tid er Løkke-regeringen selvfølgelig sårbar, men det er ikke sådan, at regeringen nu må gå af. Hvis Holst var blevet, havde det jo også været et problem.

Holst får knap 1,8 millioner kroner i eftervederlag
Holst får knap 1,8 millioner kroner i eftervederlag

Det voksende pres på Carl Holst betød, at han selv valgte at trække sig. Sådan lød den officielle udmelding, men Qvortrup er skeptisk.

- Jeg tror ikke et øjeblik på, at han selv, uden at være blevet påvirket andre steder fra, har truffet beslutningen. Han er så gode venner med Løkke, at de formentlig har talt sammen og er blevet enige om, at det var det eneste udfald.

Presset er blandt andet kommet fra støttepartiet Dansk Folkeparti.

- Vi har ikke trukket støtten til ham. Men vi har lagt et pres på, at han fremlagde det hele a la Løkke i GGGI-sagen. Og sagt det flere gange, siger en kilde i partiet til metroxpress.

Jeg har vanskeligt ved at komme i tanke om nogen anden større fiasko i nyere dansk politik, og jeg tror, at Holst er blevet sparket år tilbage i hierarkiet i Venstre - Henrik Qvortrup


LÆS OGSÅ: Qvortrup: Han er det oplagte bud som ny minister

LÆS OGSÅ: Holst: Jeg fortsætter som medlem af Folketinget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx