Af Jeppe Pedersen - 16/11-17 10:31

Åh åh! Denne populære julegave kan koste dig dyrtÅh åh! Denne populære julegave kan koste dig dyrt

Hvis du stadig kan nå det, så skynd dig hen til din chef, inden han køber julegaver til alle medarbejderne. Køber han de forkerte, kan det nemlig koste dig dyrt.

storybild

Chefen skal passe med, hvad han giver sine medarbejdere i julegave. (Billede: Henning Bagger)

Ifølge revisionsfirmaet BDO må gavekort, som er en populære medarbejdegave, nemlig ikke gives skattefrit.

»Nogle tror måske, at det er et forhold, som Skat ser gennem fingre med, men det er det desværre ikke. Vi har set eksempler, hvor Skat har krævet beskatning af gavekort helt ned til en værdi på kun 50 kr.,« skriver revisionsfirmaet BDO i sit nyhedsbrev Depechen.

Grænsen for en skattefri julegave er på 800 kr. Gaven må dog gerne have en værdi af op til 1.100 kr., hvis chefen ikke har givet andre gaver i løbet af det foregange år.

Skal chefen eller medarbejderne undgå et skattesmæk på gavekort, skal gavekortet være til en specifik ting. For eksempel til en bestemt restaurant, biograf osv.

Der er dog én slags gavekort, chefen gerne må give skattefrit.

»Julegaver i form af de såkaldte smartboxes og lignende anses ikke for gavekort og kan derfor godt gives skattefrit som julegave,« skriver BDO.

Udover gavekort bliver pengegaver også beskattet. Og julefrokosten kan sågar også ende med at blive at koste virksomheden dyrt.

Som udgangspunkt må leje af lokale, mad og drikkevarer til underholdning og transport trækkes fra i skat, men tager I ud at rejse eller holder mere end én julefrokost, kan det blive dyrt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Mand ramt af skud i bandeskyderi i...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx