Af - 04/08-14 08:51

DR-vært lagt for had efter læge-interviewDR-vært lagt for had efter læge-interview

Flere tv-seere langer hårdt ud efter Deadline-vært Martin Krasnik og hans interview med en norsk læge, der har arbejdet i Gaza.

storybild

Martin Krasnik (Billede: Polfoto)

Lørdag aften interviewede Deadline-vært Martin Krasnik den norske læge Mads Gilbert, der henover de seneste uger har arbejdet på al-Shifa-hospitalet i Gaza, hvor han har hjulpet Gaza-konfliktens ofre.

Efterfølgende har adskillige tv-seere reageret voldsomt på interviewet og Martin Krasniks konfronterende stil, og på tv-værtens Facebook-profil flyder det over med kritik og beskyldninger om, at han er zionist og talsmand for den israelske hær.

- Helt igennem et forfærdeligt interview.. For dig! Man er vist slet ikke i tvivl, hvilken TERRORORGANISTAION DU STØTTER!!!!!! Israel......!!!!

- Martin Krasnik, jeg synes det efterhånden mere ligner at du er blevet en slags talsmand for Netanyahu og IDF. Du fører ihvertfald den samme probeganda i forsøget på, at stemple folk som fordømmer den israelske terrorisering af Gaza og drab på børn og kvinder som værende Hamas sympatisører, skriver en anden.

Lidegaard vil have internationale observatører i Gaza
Lidegaard vil have internationale observatører i Gaza

Flere af kritikerne har fundet det problematisk, at Martin Krasnik som jøde beskæftiger sig med konflikten, for de mener ikke, at han kan opretholde en objektiv tilgang til de forskellige parter i striden.

- Da du beskyldte Mads Gilbert for ikke at være objektiv, glemte du så ikke os lige at pointere at du selv har boet og studeret i Israel? I mine øjne var det den værste deadline jeg nogensinde har været vidne til og det var din mangel på objektivitet, der gjorde at jeg sad derhjemme og krummede tær, skriver en bruger på Krasniks profil.

Norske Mads Gilbert, der blev interviewet om sit humanitære arbejde i Gaza, har siden indslaget i Deadline også modtaget beskeder fra seere, der udtrykker deres utilfredshed med Martin Krasnik.

TV: FN-talsmand bryder ud i gråd på åben skærm efter Gaza-angreb
TV: FN-talsmand bryder ud i gråd på åben skærm efter Gaza-angreb

- Min dypeste respekt for det du gjør. Du var på deadline dr igår og jeg blir så forarget over den idioten av en journalist. Heldigvis var du istand til å sette ham ordentlig på plass. Vi er mange som ser opp til deg, og hjertet ditt er på rette plass!, skriver en kvinde til Mads Gilbert på hans Facebook.

Samtidig har mere end 3000 personer sat deres navn på en online underskriftsindsamling mod, at Krasnik og andre journalister dækker Gaza-konflikten pga. deres tilhørsforhold.

Bombe sprang blot 100 meter fra svensk live-rapporter i Gaza
Bombe sprang blot 100 meter fra svensk live-rapporter i Gaza

Hovedpersonsen selv afviser kritikken, og kalder det nogle ubehagelige påstande.

- Hvis kritikkken er, at jeg som dansk jøde og journalist ikke kan lave objektive interviews om mellemøstkonflikten, så er der intet at komme efter, siger Martin Krasnik til DR Nyheder.

- Jeg går lige hårdt til alle parter -uanset om det er en israelsk ambassadør, en israelsk soldat eller palæstinensere, og det er en påstand, man skal tænke meget over, fordi den er så absurd. Ville man gøre det samme mod andre journalister, der har den ene eller anden bagrund, også kan de ikke dække et givent emne? Jeg synes, det er en motivforskning, der er meget ubehagelig, siger tv-værten, der understreger, at intet vil blive ændret i hans interviewstil på baggrund af kritikken.

Her kan man se det omdiskuterede interview i Deadline i lørdags.

Her er Martin Krasniks svar på kritikken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx