Af - 26/01-15 07:14; Opdateret: 26/01-15 09:23

Danskerne stjæler fra arbejdspladsen i stor stilDanskerne stjæler fra arbejdspladsen i stor stil

52% af os mener slet ikke, det er tyveri, når vi tager kuglepenne, kopier og tape med hjem, men det er det, og bliver du uvenner med din chef, kan det ende med en fyring.

storybild

(Billede: Polfoto)

Bruger du firmaets kopimaskine til at printe flybiletter eller koncertbiletter? Eller tager du en rulle tape med hjem, når du skal pakke gaver ind?

Hvis du gør, er du ikke alene. En ny undersøgelse som YouGov har foretaget for metroxpress blandt danskere mellem 18-74 år viser, at 86 procent af os på et tidspunkt har taget kuglepenne, kopier, tape og lignende fra arbejdspladsen til eget forbrug.

Undersøgelse: Sex på arbejdspladsen hitter
Undersøgelse: Sex på arbejdspladsen hitter

Og 52 procent af os opfatter det faktisk ikke som tyveri, selv om det er arbejdsgiverens og ikke vores egne penge, der er gået til indkøb af kontorartikler og lignende.

Men du bør tænke dig om en ekstra gang, inden du forsyner dig selv fra lageret med kontorartikler, fortæller faglig souschef i Det Faglige Hus, Daniel Jul.

Løn som fortjent? Så mange timer arbejder din chef i virkeligheden
Løn som fortjent? Så mange timer arbejder din chef i virkeligheden

- Det er klart, at der er en bagatelgrænse, og kommer man til at putte en kuglepen i lommen, kan det aldrig blive et problem, men vi vil altid fraråde, at man tager noget fra arbejdspladsen til privat forbrug. Dels er der noget skatteteknisk i det, og bliver man uvenner med sin chef, så kan han eller hun bruge det som fyringsgrundlag.

Tager chefen selv imod sygemeldingen falder fraværet
Tager chefen selv imod sygemeldingen falder fraværet

Han mener ikke, at tyveri fra arbejdspladsen kan gradbøjes, og gør opmærksom på, at det kan udløse alt fra en mundtlig advarsel til en fyring.

- Man skal huske, at et ansættelsesforhold er et spørgsmål om at have point i banken hos sin arbejdsgiver, og det trækker bestemt ikke op, hvis du tager fra arbejdspladsen til eget forbrug, siger Daniel Jul.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx