Af - 17/09-13 09:41; Opdateret: 17/09-13 12:07

Peter tjente 1.412 kr. - Skat vil have 50.000 kr.Peter tjente 1.412 kr. - Skat vil have 50.000 kr.

Skat af fiktiv indægt er blevet en realitet for Peter Gade Christensen. Og det er der ikke noget at gøre ved, viser ny afgørelse.

storybild

(Billede: Polfoto)

Peter Gade Christensen må rive sig i håret over en skatteregning på omkring 50.000 for en aktiegevinst på kun 1.412 kroner.

Skat af en indtægt, der aldrig har været der. Det lyder som det rene vanvid, men for investor og tidligere udlandsdansker Peter Gade Christensen er dette scenarium blevet meget virkeligt.


LÆS OGSÅ: Skat tvang de fattigste til at betale gæld

Han har nemlig tabt en sag i Skatteankenævnet, hvor Skat tvang Peter Gade Christensen til at betale 50.000 kroner i skat for en aktiegevinst på sølle 1.412 kroner.

LÆS OGSÅ: Skats metoder over for udsatte borgere kendt ulovlige

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

I 2008 valgte Peter Gade Christensen at investere 180.000 kroner i Danske Bank-aktier. I 2009 var investeringen dog raslet ned i værdi til 47.000 kroner på grund af de hug som Danske Bank fik under finanskrisen.

LÆS OGSÅ: Danskerne skylder Skat tre nye storebæltbroer

I 2010 havde aktierne genvundet sin værdi, og Peter Gade Christensen valgte at sælge aktierne med en gevinst på 1.412 kroner. Det beløb opgave han til Skat som aktiegevinst.

Men Peter Gade Christensen blev dog fanget af én paragraf i skattelovgivningen. Den oprindelige investering foregik i 2008 mens han boede i Kina. Så flyttede Peter Gade Christensen hjem til Danmark, da aktierne var på et værdimæssigt lavpunkt.

Når man flytter tilbage til Danmark på denne måde sker beskatningen ud fra værdien af aktierne på det tidspunkt, hvor man flytter tilbage. Ikke ud fra hvad anskaffelsesprisen var.

Dermed kommer Peter Gade Christensen til at skulle betale omkring 50.000 kroner af en indtægt, sm han aldrig har haft.

- Skat følger sådan set bare reglerne, så derfor mener jeg, at loven skal laves om. Jeg mener, at det er noget lovsjusk, for Skat kan se, hvad jeg har tjent. Det kan være, at der var nogen, som tidligere udnyttede reglerne, men det kan ikke passe, at man så lukker hullet, og at det så rammer de forkerte, siger Peter Gade Christensen til Jyllands-Posten.

Peter Gade Carstensen er blevet ramt af reglerne i aktieavancebeskatningslovens paragraf 37:
Aktier, som ikke i forvejen er omfattet af dansk beskatning, anses for anskaffet på det faktiske anskaffelsestidspunkt til handelsværdien på tilflytningstidspunktet, jf. selskabsskattelovens paragraf 4A og kildeskattelovens paragraf 9.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx