Af - 30/09-14 07:16

DF langer ud efter Papes udenrigspolitik: 'Skuffende'DF langer ud efter Papes udenrigspolitik: 'Skuffende'

De Konservatives nye leder kritiseres af Dansk Folkeparti for sit bud på en udlændingepolitik.

storybild

Søren Papes udenrigspolitik er 'skuffende', lyder det fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører. (Billede: Polfoto)

Dansk Folkeparti beskylder De Konservatives nye formand, Søren Pape Poulsen, for at trække sit parti i en liberal retning med formandens bud på en ny udlændingepolitik.

Pape: Vælgerne afgør vores naturlige størrelse
Pape: Vælgerne afgør vores naturlige størrelse

Søren Pape siger til Berlingske, at der ikke skal skelnes mellem indvandrere på baggrund af nationalitet eller religion, som Venstre for nylig ellers har foreslået.

- I Det Konservative Folkeparti er vi totalt ligeglade med, hvor folk er født, og hvad de tror på. Det afgørende for os er, hvad de kan, og om de er villige til at lade sig integrere i vores samfund, siger han.

Men den udmelding skuffer Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Det, som Søren Pape lægger frem her, er en meget liberalistisk udlændingepolitik, hvor erhvervslivet reelt dikterer, hvem der skal komme. Den slags vidtgående synspunkter plejer man normalt kun at finde hos Liberal Alliance og De Radikale, siger han og tilføjer:

Søren Papes nye kæreste: Onkel er præsident
Søren Papes nye kæreste: Onkel er præsident

- Jeg tror, at De Konservative har glemt, at det at være konservativ handler om at bevare vores kultur og vores fædreland. Det kan vi ikke med en for stor indvandring fra ikke-vestlige lande, fordi deres kulturer ligger for langt væk fra dansk kultur. Hvis ikke man ved det, så kan jeg ikke se, hvordan man kan kalde sig selv konservativ.

Venstre lægger med sit udspil op til at skelne mellem nationaliteter og lave mere lempelige regler for udlændinge fra højtudviklede lande, som ønsker at arbejde i Danmark.

Men Søren Pape Poulsen er "fløjtende ligeglad" med, om mennesker kommer fra Brasilien eller andre lande, som ikke står på Venstre såkaldte positivliste. Det afgørende er, at de har de kvalifikationer, som danske virksomheder efterspørger.

DF vil gøre hellige krigere statsløse
DF vil gøre hellige krigere statsløse

Og derfor har han svært ved at forestille sig, at De Konservative efter det kommende valg kan støtte en udlændingepolitik, hvor der gøres forskel på folk på baggrund af nationalitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx