Af Ritzau - 31/08-16 18:43; Opdateret: 31/08-16 20:49

Hjort vil stadig spare på pensionisters boligydelseHjort vil stadig spare på pensionisters boligydelse

Finanslovsforslag lægger op til at spare 200 millioner på boligydelse næste år.

storybild

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde tirsdag regeringens forslag til finanslov for 2017. Han regner med, at det denne gang vil lykkes at spare på pensionisternes boligydelse. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Det store stridspunkt fra forhandlingerne om finansloven sidste år - besparelserne på pensionisternes boligydelse - er ikke glemt. Det er fortsat planen, at der skal spares, forsikrer finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Det skal løses, fastslår finansministeren.

Planlagte nedskæringer i pensionisternes boligydelse endte med, at finanslovaftalen sidste år måtte justeres. Det viste sig, at besparelserne ramte pensionisterne hårdere, end politikerne bag finansloven - særligt Dansk Folkeparti - fandt rimeligt.

Og i finanslovforslaget for 2017 spøger striden stadig:

- Der er rejst en række spørgsmål vedrørende konsekvenserne af de ændrede regler for boligydelsen, der er skitseret i finanslovaftalen for 2016, står der.

- Aftaleparterne er enige om at gennemføre budgetforbedringer (et andet ord for besparelser, red.) for 200 millioner kroner i 2017 stigende til 480 millioner kroner i 2020, svarende til provenuet fra boligydelsespakken.

Boligydelsespakken er betegnelsen for de ændringer i pensionisternes boligydelse, som Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i første omgang var blevet enige om ved finanslovsforhandlingerne sidste år.

Siden har partierne forhandlet om en model, som kunne finde de ønskede besparelser, uden at nogle grupper af pensionister blev ramt meget hårdt.

Dansk Folkeparti har talt for en model, hvor man på en eller anden måde sikrer, at huslejerne bliver lavere, så der ikke skal udbetales så meget i støtte. Men før sommerferien var partierne ikke nået til enighed.

- Nu har der været sommerferie, så nu genoptager vi drøftelserne, fastslår Claus Hjort Frederiksen.

Socialdemokraterne anklager regeringen for at skabe utryghed for pensionisterne.

- Det er et spørgsmål, regeringen bare har ladet ligge og sylte. Der er maksimal uklarhed for landets pensionister, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S).

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx