Af Ritzau - 24/11-16 16:08; Opdateret: 09/01-17 14:07

Forsvarer: Tys-tys-kildes dom burde være betingetForsvarer: Tys-tys-kildes dom burde være betinget

Advokaten for tys-tys-kilden anker dommen i Se og Hør-sagen, hvor kilden har fået halvandet års fængsel.

storybild

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen efter domsafsigelsen i Retten i Glostrup 24. november 2016 i Se og Hør sagen . (Billede: Liselotte Sabroe)

Kort efter dommen i Se og Hør-sagen blev afsagt i et retslokale i Retten i Glostrup, valgte tys-tys-kilden at anke sagen som den eneste af de tiltalte.

Den såkaldte tys-tys-kilde fik halvandet års fængsel som den hårdeste straf i sagen, hvor seks var tiltalt. I en årrække fodrede kilden, der var systemoperatør hos IBM, Se og Hør med kreditkortoplysninger om kendte.

Tys-tys-kilden gik efter frifindelse. Nu har kilden og dennes advokat, Michael Juul Eriksen, derfor besluttet at anke dommen til landsretten.

- Vi besluttede inden, at hvis det var en ren ubetinget dom, så ville vi anke dommen. Hvis det blev betinget, ville vi nok have overvejet det, siger Michael Juul Eriksen foran Retten i Glostrup.

- Når man udmåler dommen, efter han er dømt, er det måske ikke helt skævt. Men spørgsmålet er, om det skal være betinget eller ej. Den (ubetingede dom, red.), synes jeg, er for hård, siger han.

Han mener godt, at en ankesag kan ende ud i en betinget straf frem for en ubetinget fængselsstraf, hvor kilden skal sidde i fængsel.

Tys-tys-kilden er nemlig ikke tidligere straffet, og det burde gøre dommen mildere, mener Michael Juul Eriksen.

- Der er kommet nye regler om, at dem, der overhovedet ikke er straffet før, de hellere skal have en betinget dom med samfundstjeneste. Det gjorde jeg også meget ud af i min procedure, siger han.

Foruden at skulle i fængsel skal tys-tys-kilden også betale cirka 365.000 kroner. Retten finder det nemlig bevist, at kilden modtog det beløb af Se og Hør for sine oplysninger.

I flere tilfælde blev oplysningerne brugt til at skrive historier. Det er blevet til mindst ti forsidehistorier på Se og Hør.

Eksempelvis kunne informationerne bruges til at jagte tv-værten Line Baun Danielsen på rejser med forskellige kærester.

Michael Juul Eriksen stiller derfor spørgsmål ved, hvem af de tiltalte, der havde det største ansvar i sagen:

- Spørgsmålet er, hvem man mener, skurken er. Er min klient, som har videregivet oplysninger, skurken? Eller er det Se og Hør-folkene, som har kunnet sælge blade for en million ekstra om ugen?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
'X Factor'-Andreas gennemgik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx