Af - 01/07-16 18:56; Opdateret: 01/07-16 19:19

Bruger du denne prævention? Så bør du tage en graviditetstestBruger du denne prævention? Så bør du tage en graviditetstest

Der er kommet masser af apps på markedet, der lover at kunne forhindre graviditet, men en ny stor undersøgelse afslører, at flertallet af præventionsapps ikke er præcise

Bildstrecke im Grossformat »

Bruger du en app til at beregne, hvornår du kan have sex uden risiko for at blive gravid? Så bør du nok se dig om efter en anden løsning.

Det samme gælder, hvis du bruger en app til fortælle dig, hvornår det er bedst at have sex, hvis du gerne vil være gravid.

En ny gennemgang af knap 100 fertilitets-apps viser, at størstedelen ikke bruger evidensbaserede metoder til at beregne brugerens fertilitet.

Populær prævention bliver væk i kroppen
Populær prævention bliver væk i kroppen

Det skriver ScienceDaily.

Studiet er netop blevet publiceret i the Journal of the American Board of Family Medicine.

"Smartphoneapps popularitet stiger, fordi flere og flere kvinder bliver interesserede i at bruge naturlige metoder, når det kommer til familieplanlægning, fordi de gerne vil føle, at de har mere kontrol med deres krop og dens signaler", siger en familielæge ved navn Dr. Duane i en pressemeddelelse, publiceret af Georgetown University.

Forskerne bag studiet fremhæver, at effektiviteten af metoder, der beregner kvinders fertilitet, afhænger af, om kvinden observerer og noterer såkaldte fertilitets-biomarkører og derefter følger videnskabeligt beviste retningslinjer.

Moderne prævention får antallet af aborter til at styrtdykke
Moderne prævention får antallet af aborter til at styrtdykke

Apps giver en mulighed for nemt at registrere fertilitets-biomarkører, men problemet er, at det kun er nogle af dem, der bruger videnskabeligt dokumenterede metoder til at forudsige brugernes fertilitet.

Skal du have succes med at bruge beregning af fertilitet som prævention, kræver det, at du kan finde ud af at lave daglige og præcise observationer og bruge dem rigtigt, og forfatterne til studiet konkluderer, at brugen af en app alene formentlig ikke er tilstrækkeligt til at undgå graviditet.

Mandlig p-pille kan være på markedet om to år
Mandlig p-pille kan være på markedet om to år

I undersøgelsen gennemgik forskerne mere end 95 apps fra iTunes, Google eller Google play. 55 blev udelukket, enten fordi de selv gjorde opmærksomme på, at de ikke kunne bruges til at forhindre graviditet, eller fordi de ikke påstod at gøre brug af videnskabelige metoder.

Forskerne vurderede de tilbageværende apps efter et ratingsystem. Kun seks apps havde en perfekt rating eller et resultat, hvor appen ikke tog fejl af nogle dage. Det vil sige, hvis appen sagde, at brugeren ikke kunne blive gravid, selv om brugeren godt kunne.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx