Af Sebastian Bjerring Jensen - 09/05-17 08:36; Opdateret: 09/05-17 08:49

40-årig i vild flugt: Nu kan han takke politihund for at være i live40-årig i vild flugt: Nu kan han takke politihund for at være i live

En 40-årig mand bør sende en venlig tanke til en politihund, der natten til mandag reddede hans liv.

storybild

En 40-årig mand bør sende en venlig tanke til en politihund, der natten til mandag reddede hans liv. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politihund sprang op ad dreng - hundefører frifindes
Politihund sprang op ad dreng - hundefører frifindes

Den bemærkelsesværdige historie tog sin begyndelse natten til mandag klokken 01, hvor politiet bed mærke i en borger, der kørte rundt i sin bil på 'en mærkelig måde'. Det fik politiet til at standse manden, men den idé var han ikke med på.

Han forsøgte at stikke af fra ordensmagten, men under flugten mistede han herredømmet over bilen og endte i haven ved et privat hjem. Betjentene mistede ham af syne, så i stedet sendte de en hundepatrulje efter flugtbilisten.

Mand får 34 års fængsel for at dræbe politihund
Mand får 34 års fængsel for at dræbe politihund

Der gik ikke lang tid, før hundene fandt frem til manden, og det var særdeles heldigt. Han lå nemlig besvimet i husets havedam, hvor hovedet tilmed var dækket af vand. Hurtigt fik betjentene manden op af vandet, da han udbrød:

- Jeg forsøgte altså ikke at stikke af.

Manden var altså i live, men det er ikke til at vide, hvor lang tid det havde været tilfældet, hvis ikke politihunden havde fundet frem til den sagesløse mand i havedammen. Man kan altså argumentere for, at den firbenede helt bør modtage et takkekort - eller måske et 'takke-kødben' - fra den 40-årige mand.

Politiet opfordrer Facebook-bilist til at melde sig
Politiet opfordrer Facebook-bilist til at melde sig

I såfald skal takkekortet sendes fra et fængsel. Det viste sig nemlig, at manden ikke havde kørekort, var påvirket af stoffer og alkohol og samtidig var udeblevet fra udgang fra fængslet.


LÆS OGSÅ: Nordjysk politi vil ikke jagte jetski-ræsere i Limfjorden

LÆS OGSÅ: 62-årig nordjyde klemt ihjel af 10 ton tung møllevinge

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx