Af Bo Norström Weile - 14/01-14 20:19

Regionsformand overvejer politianmeldelse af lægerRegionsformand overvejer politianmeldelse af læger

En enkelt læge har i løbet af en time ringet 115 gange til akuttelefonen. Vedkommende risikerer en anmeldelse.

storybild

En enkelt læge har i løbet af en time ringet 115 gange til akuttelefonen. Vedkommende risikerer en anmeldelse. (Billede: Polfoto)

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er chokeret over, at fire læger har været så utilfredse med den nye akuttelefon, at de siden 1. januar har foretaget 255 opkald til det nye 1813-nummer.

- Jeg synes, det er rystende, at læger har ringet ind til 1813 for at forlænge ventetiderne for syge mennesker. Det er svært foreneligt med det at være læge, siger Sophie Hæstorp Andersen i Ritzau.

Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon
Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon

En af de fire læger har i løbet af blot en time ringet 115 gange til akuttelefonen, oplyser Region Hovedstaden. Og det er så groft, at regionsrådsformanden overvejer en politianmeldelse.

- Nu kigger vi på det og forsøger at finde ud af, hvad vi skal stille op med den her viden.

Politikere mødes om 1813-redningsplan
Politikere mødes om 1813-redningsplan

- Det er klart, at hvis en enkelt person havde ringet 115 gange til 112 og chikaneret, så havde vedkommende været politianmeldt. Vi har ikke taget stilling til, om vi vil politianmelde den her læge, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Region Hovedstaden oplyser, at den har fundet ud af, at enkelte læger på en lukket Facebook-gruppe opfordrer hinanden til at bruge taletidskort for at skjule deres identiteter og til at ringe til 1813 for at presse ventetiderne op.

Læger afviser telefonfis med 1813
Læger afviser telefonfis med 1813

Kritik: Læger og journalister blokerer akuttelefon
Kritik: Læger og journalister blokerer akuttelefon

- Min opfordring er jo, at nu holder man op, for det her er jo ikke kendetegnende for flertallet af lægerne, som jo aldrig kunne finde på det her, siger Sophie Hæstorp Andersen.

- Men det er da klart, at vi sider og tænker, hvordan vi skal kunne samarbejde med eksempelvis den her læge, der står bag en stor del af opkaldene og som har siddet og taget tid væk fra syge mennesker, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx