Af Fie West Madsen - 29/07-17 20:41

Danskere fanget i sygdomshelvede på populær feriedestinationDanskere fanget i sygdomshelvede på populær feriedestination

'Det er sidste gang, vi tager på charterferie'

storybild

Flere danskere er under deres ferie i Sunny Beach i Bulgarien blevet ramt af rotavirus. (Billede: NIKOLAY DOYCHINOV)

Flere danske turister, der er inkvarteret på Hotel Baikal i Sunny Beach i Bulgarien, får i disse dage deres ferie ødelagt af den smitsomme rotavirus, som blandt andet giver feber, diarré, opkast og mavesmerter.

Fredag kunne kommunikationschef i Spies, Torben Andersen, bekræfte, at op mod 20 danskere på hotellet er smittet med virussen, og også svenske medier berettede om sygdomsudbrud på samme hotel.

'Da hotellet er et stort familiehotel (ca. 600 gæster), kan det havde været med til at øge udbredelsen af virussen. Det er lægeligt dokumenteret af bl.a. de lokale sundhedsmyndigheder og lægeklinikker, at det ikke forhold på hotellet, der er årsag til disse sygdomstilfælde, men at der er tale om en såkaldt rota-virus,' lød det fredag fra Torben Andersen, der samtidig understregede, at det er lægeligt dokumenteret, at det ikke er forhold på hotellet, der er skyld i virussen.

Han oplyser til BT, at endnu en håndfuld danskere lørdag har meddelt, at de er ramt af virussen.

'Vi har ikke tallet på det samlede antal syge på dette hotel (og heller ikke andre) i hele sommerferien - vi er først nu i disse dage, hvor tallet er øget, begyndt at lave en daglig opgørelse. Denne morgen lå antallet af danske syge på hotellet omkring 20 - plus minus alt efter ind-og afrapportering. I morges meldte en lille håndfuld sig syge, andre meldte sig raske,' oplyser Torben Andersen i en mail til BT.

I kommentarsporet på BT's Facebook-side fortæller flere danskere, der er eller har været på ferie på Hotel Baikal, hvordan deres ferie er blevet ødelagt af et ubehageligt sygdomsforløb.

'Er lige vent hjem sidste weekend fra sunny beach (dog ikke nævnte hotel). Min datter på 5 år lå syg de sidste 3 dage med dårlig mave, opkast og feber. Må indrømme at det satte, et bragt stop for vores ferie, da vi ikke kunne forlade hotellet sammen. Vi måtte skiftes (min mand og jeg) med at tage på stranden mm. med vores 2 andre børn. Vi er alle enige om at det er sidste gang vi tager på charter ferie,' skriver Charlotte Haukohl Rasmussen blandt andet.

Også Anna Sofie Riis Schollert har haft en noget ubehagelig ferie takket være virus.

'Min veninde og jeg var syge fem ud af syv dage af vores ferie på hotellet. Har stadig dårlig mave selvom vi kom hjem tirsdag morgen,' skriver hun på Facebook.

Selvom ferien for mange er blevet ødelagt, bliver der dog ikke tale om økonomisk kompensation fra Spies' side.

''Da der er tale om en udefra kommende rota-virus, er hverken Spies eller hotellet ansvarspådragende. Almindelig praksis er, at tabte feriedage søges erstattet hos ens egen forsikring,' oplyser Torben Andersen.

Han understreger dog, at gæster, der har booket en ferie til Hotel Baikal med afrejse fredag, mandag eller tirsdag er blevet tilbudt en ombookning eller pengene tilbage. Ingen af de 16 adspurgte gæster har dog taget imod tilbuddet.

Ifølge Statens Seruminstitut er symptomerne på rotavirus blandt andet vandig diarré, opkast og mavesmerter. Sygdommen ledsages ofte af feber, og diarréen varer normalt fra tre dage og op til en uge. Virussen rammer især børn og spædbørn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Brøndby-ejer efter kæmpe skuffelse:...
bt.dk
Kæmpe sensation: Supermålmand sender...
bt.dk
Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx