Af Lars Dinesen - 15/09-15 20:23

Radikalt bagland vil tilbagerulle asylstramningerRadikalt bagland vil tilbagerulle asylstramninger

Ledelsen i det radikale parti har ikke opbakning fra baglandet, når det kommer til indførte asylstramninger.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Når De Radikale i næste weekend skal holde landsmøde, kommer en af de store debatter med al sandsynlighed til at omhandle de asylstramninger, den tidligere SR-regering indførte.

DR og Politiken skriver, at Københavns Storkreds har stillet et såkaldt resolutionsforslag inden landsmødet, der skal gøre det til radikal politik at arbejde for at afskaffe stramningen.

Og det får på forhånd bred opbakning i baglandet, hvor hovedbestyrelsen ifølge Politiken har indstillet det til vedtagelse, ligesom flere storkredsformænd kritiserer stramningen til avisen.

Den omtalte stramning har betydet, at flygtninges normale ret til at få tilbageblevne familiemedlemmer til Danmark som udgangspunkt udskydes med et år for de flygtninge, der vurderes ikke at være individuelt forfulgte.

De Radikale: Regeringen gør det svært for flygtninge
De Radikale: Regeringen gør det svært for flygtninge

FN: Danske asylstramninger bryder konvention
FN: Danske asylstramninger bryder konvention

- Det er en af de ting, der blev vedtaget i regeringssamarbejdet, som man godt kan kaste et ekstra kritisk blik på nu for at se, om det er udtryk for radikal politik, eller om det snarere er et udtryk for et kompromis, vi var nødt til at indgå (med Socialdemokraterne, red.), siger Bo Nissen Knudsen, der er formand for Radikale København til DR.

I den radikale ledelse erkender man, at "mange i det radikale bagland helst så det afskaffet nu", men henviser ifølge Politiken til, at der står i lovforslaget, at loven skal tages op til revision senest i 2018.

Allerede nu – mindre end et år efter loven trådte i kraft – mener de radikale dog, at det er tid til at bløde asylstramningen op:

Her er videoen DF vil efterligne: Bliv væk, flygtninge
Her er videoen DF vil efterligne: Bliv væk, flygtninge

- Vi har brug for at få normaliseret familiesammenføringsreglerne. Det var et ekstraordinær og midlertidigt tiltag. Vi skal hurtigst muligt skabe den situation, at alle flygtninge, der får ophold i Danmark, har de samme vilkår, siger Morten Østergaard, politisk leder af De Radikale, til DR.

Han afviser dog at have skiftet holdning til stramningen, som, han mener, hele tiden har været begrundet som et ekstraordinært tiltag.

Selvom forslaget skulle blive vedtaget i weekenden, står det dog ifølge Radikale Venstres retningslinjer folketingsgruppen frit for, om man vil følge beslutningen.

LÆS OGSÅ: DF vil oplyse flygtninge om stramninger med videokampagne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx