Af - 23/08-15 10:06

Hver anden 8. og 9. klasseelev: Muslimer og homoseksuelle bør ikke have ytringsfrihedHver anden 8. og 9. klasseelev: Muslimer og homoseksuelle bør ikke have ytringsfrihed

Resultatet stammer fra en større undersøgelse, hvor danske forskere blandt andet har spurgt 75.000 folkeskoleelever fra 8. og 9. klasse om ytringsfrihed.

storybild

(Billede: Polfoto)

Ytringsfrihed er ikke for alle.

Det udsagn gælder er omkring halvdelen af danske folkeskolelever i 8. og 9. klasse tilsyneladende enige i.

Det peger en ny spørgeskemaundersøgelse fra Københavns Universitet på. Her har en forskergruppe på Institut for Statskundskab blandt andet spurgt 75.000 folkeskoleelever omkring ytringsfrihed i januar i forbindelse med Folketingsvalget. Det citerer Berlingske Nyhedsbureau Jyllands-Posten for.

TV: Wilders-besøg forskanset bag massiv sikkerhed
TV: Wilders-besøg forskanset bag massiv sikkerhed

Muhammed-tegneren Lars Vilks: Kan ikke gå i kiosken, hvis jeg vil
Muhammed-tegneren Lars Vilks: Kan ikke gå i kiosken, hvis jeg vil

55 procent svarede før Folketingsvalget, at muslimer bør have ytringsfrihed, og det tal var dalet med fire procent efter valget. Det svarer til, at hver anden elev ikke mener, at muslimer bør have ytringsfrihed. Det samme gælder også for homoseksuelle og buddhister.

Formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, mener, at det er bekymrende. Det er en 'advarsel', man bør tage alvorligt ifølge hende.

En af forskerne bag spørgeskemaundersøgelsen mener dog ikke, at resultatet er så faretruende.

- Det er et udtryk for, at børnene kan tænke sig om. Se det fra begge sider. De er stadig for ytringsfrihed på et generelt niveau, men når de bliver spurgt til de forskellige grupper, er de i stand til at se det på en mere pragmatisk og nuanceret måde. Det betyder, at nogle ender med at rykke en svarkasse til højre og sætte kryds i for eksempel hverken-eller-kassen, siger professor Kasper Møller Hansen til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: BLOG: Derfor skal Geert Wilders ha’ taletid

LÆS OGSÅ: KLUMME: Ytringsfrihed for dummies

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx