Af - 22/05-15 07:18; Opdateret: 22/05-15 13:07

Genialt! Se hvorfor folkeskoler har tennisbolde under stoleneGenialt! Se hvorfor folkeskoler har tennisbolde under stolene

Politikerne på Christiansborg har efterhånden fået grå hår af at diskutere, hvordan man stopper larm og uro i skoleklasserne - men måske har nogle skoler allerede fundet løsningen.

Bildstrecke im Grossformat »

Gamle gule tennisbolde sidder fast forenden af ethvert stoleben i 7.b på Jetsmark Skolecenter i Nordjylland. Og tennisboldene er ikke kun til pynt. De skaber ro, lyder det fra skoleleder Lars Hviid Pilgaard.

- Tennisboldene gør, at det ikke larmer, når man flytter rundt på borde og stole - og så giver det en naturlig opmærksomhed på, at man skal dæmpe sig, siger han til metroxpress.

I 7.b på Jetsmark Skolecenter bruger man tricket, for at imødekomme en pige, der har problemer med hørelsen. Men de gule tennisbolde bliver også brugt på andre danske skoler for eksempel Hedelyskolen i Greve.

- Vi synes selv, det er en smaddergod idé. Tennisboldene gør, at det ikke forstyrrer, når man rykker sig ud fra bordet, og det gør, at eleverne bedre kan koncentrere sig, siger viceskoleinspektør Allan Steen Tschernja.

Hedelyskolen i Greve har tennisbolde under alle stolene op til sjette klassetrin, og tricket er faktisk slet ikke nyt.

- Vi så det på en skole i Sverige tilbage i 2008 - og synes, idéen var så god, at vi gik i gang med at indsamle tennisbolde og satte dem på.

Og hvis man spørger viceskoleinspektøren og skolelederen, så synes de, man burde sprede tricket til alle landets skoler.

- Gode idéer smitter heldigvis - det er jo simpelt men genialt til at neddæmpe larmen, lyder det fra skoleleder Lars Hviid Pilgaard fra Jetsmark Skolecenter.

Lærer smed autistisk elev i skraldespanden
Lærer smed autistisk elev i skraldespanden

Svensk lærer hyldes på Facebook: Sådan får han ro i klassen
Svensk lærer hyldes på Facebook: Sådan får han ro i klassen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring: Svensk politi lokkede...
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
Medie: Van der Vaart er brandvarm i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx