Af - 03/03-16 11:05; Opdateret: 03/03-16 11:44

Tvangssex og flerkoneri: Det kommer frem i aftenens moske-dokumentarTvangssex og flerkoneri: Det kommer frem i aftenens moske-dokumentar

Imod danske regler forklarer imamer i TV 2-dokumentar, at det er i orden for mænd at have flere koner, ligesom de fortæller, hvordan kvinder ikke må nægte sex med deres ægtemænd.

storybild

Formanden for Grimhøjmoskéen Oussama el Saadi har flere gange sagt, at de følger lovgivningen og ikke opfordrer til noget, der er ulovligt i Danmark. I aftenens dokumentar på TV 2 er det dog et lidt andet billede, der kommer frem, når TV 2 med skjult kamera snakker med en at stedets imamer. (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

- Hvis en kvinde nægter, når manden kalder hende til sengen, vil hun blive bebrejdet af englene.

Sådan fortæller en imam i den kontroversielle Grimhøjmoske i Aarhus til TV 2's muldvarp, der går under dæknavnet 'Fatma', i deres dokumentarserie 'Moskeerne bag sløret'.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Andet afsnit bliver vist torsdag aften, og her kommer det frem, hvordan moskeer i Aarhus tillader mænd at have flere koner, selv om det er forbudt i Danmark, og hvordan de siger til kvinder, at de ikke må nægte at have sex med deres ægtemænd.

- Hvis du afviser ham en, to eller tre gange, vil han begynde at kigge efter andre, lyder det fra imamen i Grimhøjmoskeen, da han har forklaret TV 2's muldvarp, at det ikke er tilladt at "afvise ham i sengen."

Blå kritik af Støjberg: Vil ikke lukke omstridt moske
Blå kritik af Støjberg: Vil ikke lukke omstridt moske

Samme melding møder TV 2's muldvarp 'Fatma' i andre moskeer i byen. Hidtil har det kun været Grimhøjmoskeen, der har trukket overskrifter, men nu kommer yderligere tre moskeer med.

- En kvinde, der afviser sin mand i sengen er syndig og genstridig, forklarer en imam fra Bilalmoskeen over telefon, da 'Fatma' spørger, om hun må afvise sin mand, hvis han slår hende.

Imamen fortæller også, at manden ikke må slå hende, hvilket også går igen i de fire moskeer, hvor 'Fatma' dog får at vide, at hun skal adlyde sin mand.

Sådan reagerer Aarhus-moskeer på Grimhøj-sagen
Sådan reagerer Aarhus-moskeer på Grimhøj-sagen

Hun fortsætter med at fortælle sin dækhistorie, der ifølge TV 2 baserer sig på virkelige hændelser. Nu handler det om, at hendes mand vil finde endnu en kone, fordi hun ikke kan blive gravid.

- Du kender vores religion. En mand må have fire koner. Hvis han kan forsørge jer begge må han godt, så er det tilladt, lyder svaret i Al Taqwa-moskeen, da Fatma spørger en kvindelig vejleder til råds.

Samme melding går også igen i de andre moskeer. Det virker altså til, at moskeerne tillader flerkoneri, eller bigami som det hedder, selv om det er forbudt i Danmark.

Kristne friskoler til elever: Udlev ikke homoseksualitet
Kristne friskoler til elever: Udlev ikke homoseksualitet

'Fatma' går til moskeerne for at få svar på tre spørgsmål. Må en mand gifte sig med flere koner, må en gift kvinde bestemme over sin egen krop, og må en kvinde gå til politiet, hvis hun bliver udsat for vold fra sin mand?

Til det sidste spørgsmål får 'Fatma' ikke at vide, at hun ikke må gå til politiet, men hun bliver frarådet at gøre det. I Grimhøjmoskeen forklarer de dog 'Fatma', at hun ikke skal gøre det.

- Indblandes politiet, ødelægger du din mands hjem og skader ham mere. Hvis du ringer til politiet vil han få en streng straf. Så vil du ikke alene have forhindret hans begær. Du vil også have fået ham smidt i fængsel på samme tid, siger imamen i Grimhøjmoskeen.

Andet afsnit af 'Moskeerne bag sløret' bliver vist i aften på TV 2 klokken 20.50.

Imamer forbyder kvinder at sige nej til sex med ægtemand
Imamer forbyder kvinder at sige nej til sex med ægtemand

LÆS OGSÅ: Lokale i Gellerup: Grimhøjmoskeen bliver misforstået

LÆS OGSÅ: Imamer indkaldt til hastemøde i København efter dokumentar

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx