Af - 21/06-16 20:10

DMI: Så varm bliver juliDMI: Så varm bliver juli

Har du ferie i juli? Så kommer den til at give dig en varm velkomst.

Bildstrecke im Grossformat »

Juli bliver lun og byder formentlig på strandvejr.

Find bare badetøjet frem. Det tegner til at blive et par grader varmere end normalen for den kommende sommermåned, melder Danmarks Meteorologiske Institut i en ny månedsprognose.

- Det kommende fire uger byder på ganske hæderligt sommervejr, der som helhed bliver op mod et par grader varmere end normalt, skriver vejrprofeterne hos DMI i deres spritnye prognose for juli, der blev udsendt tirsdag.

I det store hele vil det svinge imellem sol og varme, når der ligger højtryk nær de danske grænser, men da der er tale om en dansk sommer, så vil der også være skyer at finde på himlen. De kan kan gemme på regn eller byger, samt en risiko for torden og skybrud.

Vildt festival-vejr: Roskilde starter med 30 grader og tordenbyger
Vildt festival-vejr: Roskilde starter med 30 grader og tordenbyger

- Den præcise udvikling uge for uge er dog endnu for usikker til, at det kan siges, hvilke uger der bliver de bedste at holde sommerferie i, vurderer meteorologerne.

De første to uger, altså uge 26 og 27, kan gå begge veje og afhænger af et højtryk øst eller nordøst for Danmark. Det kan blive mellem 15 og 20 grader med skyer og nedbør i perioder, men umiddelbart lyder meldingen i hvert fald, at vi beholder sommervarmen.

- Danmark ligger dog i en ret lun luftmasse, som er godt afskåret fra køligere polare luftmasser. Især i forbindelse med højtryksdominans får vi tørt og solrigt sommervejr og gode muligheder for temperaturer op omkring - eller endda over - 25 grader, skriver DMI og understreger, at det er for usikkert at sige, hvilken af de to vejrtyper, der kommer kommer til at tage overhånd.

Prognosen går kun til uge 28, hvor det bliver for usikkert at spå om vejret for meteorologerne. De mener dog, at vejret i junis tredje uge kommer til at ligne de to første uger.

Sådan bliver vejret til sankthans
Sådan bliver vejret til sankthans

Selvom der ikke er garanteret dueblå himmel sommermåneden ud, så skulle juli gerne falde ud til den lune side. Lunere end normalt.

- Samlet set ventes temperaturen de kommende i al fald tre uger ud at havne 1 til 2 grad over det normale, mens nedbørsmængderne ser ud at generelt blive omkring - eller lidt under - de normale; dog med store lokale variationer, lyder den samlede vurdering fra DMI.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx