Af - 21/12-13 12:37

SF tæt på spærregrænsen efter Vilhelmsens brølerSF tæt på spærregrænsen efter Vilhelmsens brøler

SF er i dyb krise efter det politiske stormvejr omkring socialminister og SF-formand Annette Vilhelmsens millionløfte til Huset Zornig.

storybild

SF er i dyb krise efter det politiske stormvejr omkring socialminister og SF-formand Annette Vilhelmsens millionløfte til Huset Zornig. (Billede: Polfoto)

Hvis danskerne gik til valg i dag, ville kun 3,7 procent af stemmerne gå til SF. Dermed er regeringspartiet faretruende tæt på spærregrænsen.

Det viser en meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken.

Den, for SF, katastrofale måling kommer efter et par hæsblæsende uger i dansk politik med regeringsrokade, ministerafgang og misæren omkring socialminister og SF-formand Annette Vilhelmsens for tidlige millionløfte til Huset Zornig.

Minister i gavehumør: Zornig fik mere end hun drømte om
Minister i gavehumør: Zornig fik mere end hun drømte om

I forhold til den seneste meningsmåling, som blev udført i slutningen af november, er SF gået 1,8 procentpoint tilbage. Det er partiets næstdårligste Megafon-måling nogensinde.

Ifølge Politikens politiske analytiker, Sigge Winther Nielsen, er tilbagegangen så markant, at partiet nu er begyndt at miste sine allermest trofaste vælgere.

- De sidste uger tegner et billede af SF som en hane uden hoved, der render lidt forvirret rundt. Når man kigger på, hvor meget de er gået tilbage, så er det statistisk signifikant, og de har vel at mærke brudt den bundgrænse, de havde engang, siger SIgge Winther Nielsen om SF's krise:

- De er inde og spise af kernevælgerne - det er såkaldt vugge til grav-SF'ere, der ser ud til at være smuttet, undertreger hun.

Vilhelmsen i ups-optagelse: Jeg kampsveder
Vilhelmsen i ups-optagelse: Jeg kampsveder

Det skriver Politiken lørdag.

SF's tilbagegang er samtidig medvirkende til, at rød blok ligeledes går tilbage. I forhold til november-målingen er 1,3 procentpoint af vælgerne forsvundet til blå blok, der nu råder over 55,5 procent af stemmerne.

Lisbeth Bech Poulsen, der er politisk ordfører for SF, erkender blankt, at målingen er skidt for SF.

- Det er på ingen måde tilfredsstillende. Især ikke i lyset af et efterår, hvor vi faktisk har haft mange gode sager; miljøministerens ressourcestrategi, kampen mod skattely, regulering af banker og senest en finanslov, som vi synes er fyldt med SF's rød-grønne mærkesager, siger Lisbeth Bech Poulsen, der mener, at nedgangen især skyldes to ting:

- Forklaringen er nok en blanding af, at finansloven er blevet kaldt blå og hele forløbet om Zornig-sagen og samrådet, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Højt trusselsniveau i Frankrig:...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx