Af - 22/02-14 09:00

Hun har sjælden sygdom: 28-årig samler ind til at tage livet af sigHun har sjælden sygdom: 28-årig samler ind til at tage livet af sig

Christina Berg Gregersen har den arvelige hjernesygdom Huntingtons, men hun ønsker ikke at ende som sin mor. Derfor samler hun penge ind til at få en værdig død.

storybild

Christina Berg Gregersen håber at samle 120.000 kroner for at kunne komme herfra på en god måde. Men det er svært, fordi mange ikke kender hendes sygdom og derfor ikke forstår hende, siger hun til mx.dk. (Billede: Privatfoto)

- Jeg vil gerne skåne min familie og mine venner for det, jeg selv har været udsat for.

Ordene kommer fra 28-årige Christina Berg Gregersen fra Aarhus, der i går oprettede en indsamling på siden Caremaker. Pengene skal gå til at Christina Berg Gregersen kan dø på en værdig måde.

Hun har den sjældne og dødelige sygdom Huntingtons, der lammer dele af hjernen, så man ændrer personlighed og stopper med at kunne kontrollere sine bevægelser. Hendes egen mor døde af sygdommen i 2003, og derfor ved Christina, hvad der sker, når den for alvor kommer i udbrud.

Mor til to: Derfor begår jeg selvmord
Mor til to: Derfor begår jeg selvmord

- Min mor var meget aggressiv, så jeg frygter også, hvordan jeg vil være over for andre, selv om alle sygdomsforløb ikke er ens, fortæller Christina, der går efter at samle 120.000 kroner ind.

Pengene skal bruges til afslutningen på hendes eget liv i Schweiz, hvor aktiv dødshjælp er tilladt. Hun vil hellere afslutte sit eget liv end lade sygdommen få kontrollen.

- Min mormor og morfar fik syv børn, og fire af dem er begravet i et familiegravsted på grund af den sygdom – kun tre af dem lever, fortæller Christina.

Belgien indfører aktiv dødshjælp for børn
Belgien indfører aktiv dødshjælp for børn

- Man bliver sgu lidt sur på sin mor. Men bliver lidt skuffet. Over at hun valgte at få mig. Men det kan man jo ikke gøre noget ved nu, siger Christina Berg Gregersen, der fik konstateret Huntingtons sygdom – der tidligere var kendt som Huntingtons chorea – i december 2012.

- I starten tænkte jeg faktisk, at jeg ville tage af sted med det samme og sige Auf Widersehen til det hele, men sådan har jeg det ikke længere. Nu vil jeg vente, til sygdommen er mere fremskreden, for jeg har veninder, der betyder meget for mig.

Tidligere Superliga-spiller ramt af alvorlig sygdom: Samler 120.000 kroner ind til behandling
Tidligere Superliga-spiller ramt af alvorlig sygdom: Samler 120.000 kroner ind til behandling

- Jeg vil også gerne beskytte min storebror, som bor i samme bygning som mig og også har sygdommen, tilføjer Christina.

Man anslår, at cirka 400 danskere har Huntingtons sygdom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx