Af Christian Hansen - 21/06-17 22:27

Familie fra Kolding politianmeldt for at flage med et 'forkert' flagFamilie fra Kolding politianmeldt for at flage med et 'forkert' flag

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Dannebrog var skiftet ud med 'Stars and Stripes' i en have i Kolding, og det fik flere til at anmelde et brud på flagloven til politiet. Arkivfoto Foto: Linda Kastrup

En familie fra Kolding fik mandag besøg af politiet, der bad dem om at pille et flag ned fra flagstangen efter at have modtaget anmeldelser om ulovlig flagning.

I en måneds tid havde familien Hedegård flaget med det amerikanske nationalflag ‘Stars and Stripes,’ men det er ikke faldet i god jord hos alle, skriver JydskeVestkysten.

I Danmark er det ikke tilladt at flage med andre flag end Dannebrog, det færøske flag, grønlandske flag, de nordiske landes flag, FN-flaget samt EU-flaget uden særskilt tilladelse fra politiet. Og ifølge justitsministeriet betinges en tilladelse oftest af, at der samtidig flages med dansk flag 'af mindst samme størrelse og anbragt på en ikke mindre fremtrædende plads', og det var der forbipasserende ved huset i Kolding, som var opmærksomme på.

Franske og engelske spillere gik på banen til Oasis-sang
Franske og engelske spillere gik på banen til Oasis-sang

Men i stedet for at tage kontakt til familien, ringede de utilfredse personer til politiet, som derfor mandag morgen var nødsaget til at besøge familien og bede dem om at tage flaget ned, hvis ikke de skulle modtage en bøde for brud på flagloven.

Rikke Hedegård fortæller til JydskeVestkysten, at hun er overrasket over, at ingen har henvendt sig til familien, hvis de ikke brød sig om at se det amerikanske flag blafre i vinden.

»Jeg tænker, at hvis nogle var så provokerede, hvorfor er der så aldrig nogen, der er holdt ind og har nævnt det? Vi går udenfor næsten hele dagen, så hold da lige ind og hør, hvad historien er i stedet for at tage det som en provokation,« siger hun.

Rikke Hedegård fortæller, at familien er glade for amerikansk kultur, og det er derfor, at ‘Stars and Stripes’ har hængt i haven.

Den danske handelsflåde vokser med 21 skibe på et år
Den danske handelsflåde vokser med 21 skibe på et år

BT har bedt alle 12 politikredse i landet om at svare på, hvor ofte det sker, at politiet modtager anmeldelser om brud på flagloven. Men da ulovlig flagning ikke bliver registreret særskilt, kan kun Vestegnens Politi fremsøge et eksempel på en sådan anmeldelse.

Politikredsen oplyser, at der ‘i 2013 blev registreret én sag, hvor et firma flagede med flere udenlandske flag på grund af et virksomhedsbesøg. Firmaet havde ikke været opmærksom på, at det ikke er tilladt at flage med andre nationers flag uden samtidig at flage med Dannebrog, og derfor blev firmaet vejledt om at bringe forholdene i orden,’ skriver politikredsen.

Mand løb på scenen og viste bar røv til Eurovision
Mand løb på scenen og viste bar røv til Eurovision

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

LÆS OGSÅ: Mystisk kunstner er tilbage: Helt nyt maleri er pludselig dukket op

LÆS OGSÅ: Skib med beruset besætning standset i Øresund

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx