27/08-13 06:59; Opdateret: 18/09-13 15:51

På disse privatskoler er 3 ud af 4 forældre på overførselPå disse privatskoler er 3 ud af 4 forældre på overførsel

Privatskoler målrettet børn med ikke-vestlig baggrund har voldsomt flere forældre på en overførselsindkomst end andre.

storybild

Mens kun fem pct. af eleverne på landets mest ressourcestærke privatskoler har forældre på overførselsindkomst, er tallet hele 73 pct. på de mindst ressourcestærke privatskoler.

Det viser en ny analyse fra centrum-venstre tænketanken Cevea, skriver Information.

Ved at se på forældrenes uddannelse, indkomst og overførselsindkomster har Cevea udpeget landets otte mest ressourcesvage privatskoler og sammenlignet dem med de ti mest ressourcestærke privatskoler.

Resultatet er markant: Hele 82 pct. af eleverne på topskolerne kommer fra familier med en indkomst på over 600.000 kroner om året, mod kun otte pct. på de svage privatskoler.

Men trods de enorme forskelle får alle privatskoler samme offentlige tilskud. Cevea foreslår derfor, at man indfører en social taxameterordning, så svage skoler får flere penge end stærke.

»Når man kigger på gennemsnittallene for privatskoler, ser det ud, som om de løfter en lige så stor social opgave, som folkeskolen gør.

Problemet er bare, at det er nogle bestemte privatskoler, der gør det. Det er nogle bestemte, der tager de ressourcesvage elever.

Den måde, vi fordeler ressourcerne på, tager ikke højde for de store udfordringer, de skoler har,« siger analysechef i Cevea Jens Jonatan Steen til Information.

Centerleder ved Institut for Uddannelse og Pædagogik Niels Egelund bakker forslaget op. »De skoler, der slæber rundt på de største problemer, bør også have nogle flere penge.

Det er også sådan, man fordeler pengene til skolerne i de fleste kommuner, hvor man efterhånden har fundet ud af at lave nogle sociale parametre, der gør, at de mest udsatte skoler får mere end de andre,« siger Niels Egelund til Information.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx