Af Ritzau - 25/10-16 15:34

Politiet forlænger visitationszone i OdensePolitiet forlænger visitationszone i Odense

Der er stadig spændinger mellem Hells Angels og Black Army, lyder begrundelsen for forlængelsen.

storybild

Borgerne i Odense må i yderligere to uger være forberedte på, at politiet kan visitere dem, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Arkivfoto. (Billede: Free)

Fyns Politi har tirsdag besluttet at forlænge den visitationszone, der har været gældende i Odense siden 9. september.

Visitationszonen forlænges med yderligere to uger frem til 8. november. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse og begrunder forlængelsen med, at der fortsat er spændinger mellem Hells Angels og Black Army.

- Det er fortsat vores opfattelse, at konflikten mellem de to bander ikke er aftaget. På den baggrund har vi i dag besluttet igen at forlænge visitationszonen i to uger, siger politiinspektør Benny Linde Larsen.

Ifølge politiet er der indtil nu rejst fem sigtelser for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Det vil sige efter straffelovens paragraf 192a, der betyder mindst et års fængsel, hvis man bliver dømt.

Desuden har politiet rejst flere sigtelser for overtrædelse af knivloven og våbenloven i øvrigt.

- Det er hensynet til borgernes sikkerhed og tryghed, der er vigtig, og vi har vurderet, at en direkte konfrontation mellem de to parter kan være til fare for helt almindelige borgere, lyder det fra Benny Linde Larsen i pressemeddelelsen.

3. oktober besluttede politiet at lukke de to banders klubhuse efter flere skudepisoder. Lukningen gælder foreløbig til og med 1. november.

Siden visitationszonen blev indført 9. september har politiet gennemført 340 visitationer i det berørte område.

I forbindelse med visitationerne har politiet beslaglagt et oversavet jagtgevær, 14 knive, to baseballbat, en gasspray, et knojern og et grillspyd.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx