Af Ritzau - 10/08-16 07:15; Opdateret: 10/08-16 21:06

DF kræver opgør med konventionerne til efteråretDF kræver opgør med konventionerne til efteråret

Danmark bør gøre op med konventioner, der forhindrer udlændingestramninger, lyder DF's krav til regeringen.

storybild

DF-formand Kristian Thulesen Dahl kræver opgør med de internationale konventioner i efterårets længe ventede 2025-forhandlinger. Venstre med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen afviser at træde ud af konventionerne. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Danmark skal ikke længere være med i Flygtningekonventionen, Menneskerettighedskonventionen og Statsløsekonventionen, som vi er i dag.

Danmark skal tage forbehold for konventionerne på udlændingeområdet. Hvis de andre lande ikke vil acceptere det, skal vi træde ud. Sådan lyder kravet fra Dansk Folkeparti op til efterårets 2025-forhandlinger. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi skal frigøre os fra de bindinger, der forhindrer os i at føre en selvstændig udlændingepolitik, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til avisen.

Hvis de andre lande ikke accepterer danske forbehold til konventionerne, må Danmark træde ud. Så kan vi altid træde ind i konventionerne igen, hvis vi må have vores forbehold, lyder det.

- Det handler om, hvilket land der først tager initiativ til at få skrevet konventionerne, så de passer til nutiden, siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Det tyder på, at partiformanden har opbakning fra DF-medlemmerne til at gøre Danmark fri af konventionerne.

I en rundspørge, som Ritzau har foretaget, bliver DF-medlemmerne spurgt, om Danmark bør træde ud af FN's Flygtningekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

350 medlemmer er blevet inviteret til at deltage. Heraf har 73 personer svaret på spørgsmålet. 62 svarer ja, fem svarer nej, seks svarer ved ikke.

Regeringspartiet Venstre, der sidder for bordenden til efterårets 2025-forhandlinger, afviser at træde ud af internationale konventioner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx