Af - 22/04-17 17:54

Fuld mand kørte 14-årig pige ihjel: Slog ud efter vidner og prøvede at flygteFuld mand kørte 14-årig pige ihjel: Slog ud efter vidner og prøvede at flygte

En 55-årig mand er blevet varetægtsfængslet, efter han forleden kørte en 14-årig pige ihjel i sin brandert.

storybild

Den dræbte 14-årige pige var på cykel, da den anklagede kørte ind i hende med sin Mercedes (ARKIVFOTO - dette foto er ikke fra ulykken). (Billede: Scanpix/Iris/Shutterstock)

Lørdag formiddag blev en 55-årig mand fremstillet i grundlovsforhør in absentia, efter at han med en høj promille havde torpederet og dræbt en 14-årig skolepige fredag. Og her kom der adskillige nye, hårrejsende detaljer frem.

Det skriver Århus Stiftstidende.

14-årig pige dræbt i tragisk ulykke
14-årig pige dræbt i tragisk ulykke

Under grundlovsforhøret ved Retten i Randers fortalte flere vidner, at de havde set manden komme kørende ind i en rundkørsel på Ulstrupvej med alt for høj fart ved 13-tiden. Her ramte han den 14-årige pige, der kom cyklende, så voldsomt, at hun kort efter døde af sine kvæstelser. Hendes cykel blev splittet i flere dele. Mandens blå Mercedes stationcar og skiltene i rundkørslen tog også stor skade.

Umiddelbart efter dødsulykken forsøgte den stærkt spirituspåvirkede 55-årige at stikke af fra gerningsstedet. Han slog ud efter flere af vidnerne til ulykken, da de løb efter ham. Til sidst indvilligede han dog i at vende tilbage til gerningsstedet, hvor han overgav sig til politiet, da de ankom få minutter senere.

- Jeg drak et par Royal Export i bilen på vej hjem, sagde den anklagede til politiet ifølge Ekstra Bladet.

Betjent affyrer varselsskud da bilist vil køre ham ned
Betjent affyrer varselsskud da bilist vil køre ham ned

Et par øl forklarer imidlertid ikke den tilstand, den 55-årige var i efter ulykken. Her var han så spirituspåvirket, at han var ude af stand til at puste ordentligt i alkometeret, fortalte anklager Jeanni Andreeva ifølge Århus Stiftstidende under grundlovsforhøret. Derfor kan han have haft en højere promille end de målte 1,36.

Det kom også frem, at den 55-årige mand havde fået frakendt sit kørekort kort før ulykken. Det skete, fordi han ikke dukkede op til en ny køreprøve og dermed brød betingelserne for den betingede frakendelse af kørekortet, han fik efter at have kørt spritkørsel sidste år.

- Det her kommer jeg aldrig over, sagde han ifølge Århus Stiftstidende til politiet under en kort afhøring efter at have torpederet og dræbt den 14-årige pige.

Iben efterlyser 18-årig spritbilist: Min 8-årige søn spørger efter dig
Iben efterlyser 18-årig spritbilist: Min 8-årige søn spørger efter dig

Den 55-årige mand er nu anklaget for blandt andet uagtsomt manddrab, kørsel i spirituspåvirket tilstand, hensynsløs kørsel og kørsel uden kørekort. Dommeren ved Retten i Randers besluttede, at han skal varetægtsfængsles i fire uger. Manden pådrog sig et brud på en ryghvirvel under ulykken og er stadig indlagt på sygehuset. Når han kan udskrives, skal han indenfor 24 timer stilles for en dommer.

Både den 55-årige mand, som er skolelærer, og den afdøde 14-årige pige kommer fra Langå. Manden har tidligere undervist på Langå Skole, hvor pigen var elev, men skolechef i Randers Kommune, Henrik Johansen, ved endnu ikke, om han har undervist den nu afdøde pige.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Vild afsløring: FIFA overvejer at...
bt.dk
Sabrina så Elliot græde på gaden: Nu...
bt.dk
Så vågnede hjemmeholdet op: Får skud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx