Af SEBASTIAN BJERRING JENSEN - 10/06-17 18:20

Mand afleverede tre våben til politiet og gik: Nu vil de MEGET gerne tale med hamMand afleverede tre våben til politiet og gik: Nu vil de MEGET gerne tale med ham

Fra 1. juni til 1. juli har borgerne i Danmark mulighed for at indlevere ulovlige våben til politiet, uden de bliver dømt for besiddelsen.

storybild

(Billede: Gladsaxe Politi)

Den mulighed greb en 90-årig mand tirsdag, da han troppede op på politistationen i Gladsaxe og lagde tre håndvåben og et maskinskrevet brev på disken. Nu efterlyser politiet manden. Det skriver Lokalavisen.

Kvinde 'photobomber' tilfældig mand: Så finder hun ud af, hvem han er
Kvinde 'photobomber' tilfældig mand: Så finder hun ud af, hvem han er

For det var ikke 'bare' tre håndvåben. Det var tre gamle håndvåben, som politiet straks kunne se rummede en spændende historie. Det blev også bekræftet, da ordensmagten læste mandens brev.

Her fortalte manden, ifølge politikommissær ved Nordsjællands Politis Station Syd, Anders Birch, at 'pistol nummer 1' var et våben, som en tysk officer havde smidt fra sig, da han overgav sig på kajen i Helsingør efter kapitulationen den 6. maj i 1945. 'Pistol nummer 2' havde den 90-årige mand fået i sin tid i forsvaret, mens det sidste håndvåben kom fra en minestryger, der i november 1945 sejlede retur fra England:

Video: Vanvidsbilist brager gennem dansk butiksgade
Video: Vanvidsbilist brager gennem dansk butiksgade

»De er i rigtig god stand alle sammen, og to af dem var i nogle gammeldags læderhylstre og der fulgte rensestok og magasiner og alting med,« fortæller Anders Birch til Lokalavisen.

Politiet tog kontakt til Nationalmuseet, da de læste brevet, og nu vil museet gerne have fuldendt fortællingerne, som også skal indgå i en udstilling. Derfor efterlyser Nordsjællands Politi nu manden.

Umiddelbart ved de kun, at han er 90 år gammel, men politikredsen kender hverken navn eller adresse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx