Af Amalie Abildgaard - 01/10-17 13:56

Danske 'Lars' snød kæresten med falsk identitet: Året efter kom sandheden fremDanske 'Lars' snød kæresten med falsk identitet: Året efter kom sandheden frem

En dansk bedrager foregav at være multimillionær. Han snød en mesterkok, sin forlovede og mange andre for hundredetusinder af kroner.

storybild

Lasse Hartmann har svindlet for femciftret pengebeløb.

Metroxpress har tidligere skrevet om Lasse Hartmann, der er blevet sendt i retten i London for sit svindleri. Men for første gang i et dansk medie taler hans tidligere forlovede, Adanma Wokoh, der er en kendt madblogger i England, ud i Station 2. Det skriver TV 2.

32-årige Adanma Wokoh var hovedkulds forelsket i Lasse Hartmann, som, troede hun, var en jetsetter med mange penge. Efter bare en måned friede Lasse Hartmann til hende med en tilsyneladende kostbar ring.

»Han sagde, at den havde kostet 50.000 pund (400.000 kroner, red.). Jeg var imponeret. Da jeg tog den med på mit arbejde, stimlede kollegerne sammen om mit skrivebord. En af dem sagde, at hun havde aldrig set så fin en diamant. Og sådan er det jo. Når man får en fin ring fra sin forlovede, tænker man ikke lige, at den nok er falsk,« fortæller Adanma Wokoh til Station 2.

Men ringen har efterfølgende vist sig ikke at være mere end 170 kroner værd. Og svindlen stopper ikke her.

Efter forlovelsen hyrede Lasse Hartmann en af Londons mest berømte bryllupsarrangører. Brylluppet skulle være fuldstændigt overdådigt med et budget på to millioner danske kroner. Parret flyttede desuden ind i en luksuslejlighed til cirka 70.000 kroner om måneden på Park Lane med udsigt til Hyde Park.

Samtidig fik Lasse Hartmann kontakt til mesterkokken Simon Hulstone - indehaver af en Michelin-restaurant og kendt fra britiske tv-programmer. De to blev gode venner og begyndte at gå i byen sammen.

Simon Hulstone fortæller til Station 2, at han ikke havde nogen grund til at betvivle Lasse Hartmann, da han ville sælge ham et parti med gode vine og champagner for godt 20.000 kroner.

Alt var godt, og Adanma Wokoh beskriver tiden som 'fantastisk'. Men efter et års tid knækkede filmen.

Lasse Hartmann manglede penge, selvom han påstod at have masser af dem i udlandet. Han lånte 85.000 kroner af sin forlovede og viste hende dokumenter fra, hvad der senere viste sig at være en falsk konto i Luxembourg.

Adanma Wokoh måtte selv låne pengene i banken. Samtidig begyndte Lasse Hartmanns vinkunder at klage over, at de ikke modtog så meget som en dråbe – hverken af den eksklusive vin eller champagne. Stadig flere krævede pengene retur.

På et tidspunkt blev Michelin-kokken Simon Hulstone så utilfreds, at han tog kontakt direkte til Lasse Hartmanns kæreste.

Efter opkaldet fra Michelin-kokken blev Adanma Wokoh for alvor bekymret. Der var også andre detaljer, der vækkede hendes mistanke. Blandt andet ringede hun til sin kommende svigermor i Danmark og fandt ud af, at det navn hendes kæreste brugte i London – Lars Petraeus – ikke var hans rigtige navn.

Hun besluttede sig for at konfrontere Lasse Hartmann hjemme hos sin familie. Det hele blev optaget på en halvanden time lang lydoptagelse, som Station 2 har fået udleveret. Her erkender Lasse Hartmann, at han har løjet.

Her indrømmer han også, at han tidligere har siddet i fængsel for svindel i Danmark. Straffen dengang var tre års fængsel for bedrageri samt dokumentfalsk og underslæb. Det skrev TV 2 Østjylland i 2009.

I juli 2017 blev Lasse Hartmann idømt fire års fængsel i London. Han nægter sig skyldig.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gik ned med stress som tv-ekspert: Nu...
bt.dk
Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Nye detaljer om det uhyggelige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx