Af - 30/06-15 08:07

Anne Kathrine fik stjålet sin studenterhue - Og hun er ikke den enesteAnne Kathrine fik stjålet sin studenterhue - Og hun er ikke den eneste

Flere unge studenter har allerede mistet deres studenterhue.

Der er kun en rigtig hue... Og nu er den væk.

Siden sidste uge har de danske studenter festet landet over. Men for cirka hundrede unge er studenterhuen allerede forsvundet.

Kan du kende forskel på de mange huer? Tag testen øverst i artiklen og få svaret.

Det fortæller Anders Eriksen, der er indehaver af C.L Seifert, som sælger mere end 3 ud af 4 studenterhuer herhjemme.

- Vi er de seneste par dage blevet kontaktet af hundrede unge, der har mistet deres studenterhuer. 40 af dem fortæller, at den er blevet stjålet. Resten har tabt den, fortæller Anders Eriksen.

QUIZ: Kan du kende forskel på studenterhuerne?
QUIZ: Kan du kende forskel på studenterhuerne?

'Lige pludselig var den bare væk'
19-årige Anne Kathrine Christoffersen fra Hedensted, der netop er blevet student fra Rødkilde Gymnasium i Vejle, er en af dem, der har fået stjålet sin hue.

Det skete efter et studentergilde i torsdags, hvor hun var i byen i Vejle, fortæller hun.

- Da vi dansede, var der var hele tiden nogen, der hev den af mig for at kigge i den, og lige pludselig var den bare væk, fortæller Anne Kathrine, der i søndags måtte køre studenterkørsel uden sin hue.

- Det var virkelig surt. Især fordi der var blevet skrevet en masse personlige beskeder i den, og mit navn stod på den, forklarer Anne Kathrine, der har efterlyst sin hue på Facebook og bestilt en ny.

Det skal gå stærkt
Ifølge Anders Eriksen fra C.L. Seifert er der dog stadig masser af huer på lager, hvis man er uheldig ligesom Anne Kathrine Christoffersen. Men en spritny studenterhue er som udgangspunkt ikke gratis, fortæller han.

- Hvis den bliver stjålet kan vi hurtigt finde en ny på lagret til halv pris, forklarer Anders Eriksen.

Kritik: Der er gået farvelade i studenterhuen
Kritik: Der er gået farvelade i studenterhuen

For mange af de unge, der befinder sig midt studenterfesterne og vognkørslen, skal det typisk gå stærkt med at få en ny hue, forklarer Anders Eriksen. Men hvis man vil have sit navn på huen, tager leveringen nogle dages tid.

- Det tager desværre nogle ekstra dage for os at få en ny hue klar, hvis man vil have sit navn broderet på den, siger Anders Eriksen, hvis firma hvert år sælger i omegnen 45.000 studenterhuer i Danmark.

Mange flere ghetto-unge får studenterhue på
Mange flere ghetto-unge får studenterhue på

LÆS OGSÅ: Kun få fulde studenter falder af vognen

LÆS OGSÅ: Nu må håndværkerne snart køre studenterkørsel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx