18/07-17 06:03; Opdateret: 18/07-17 08:04

LISTE: 5 typiske fejl, du begår foran makeup-spejletLISTE: 5 typiske fejl, du begår foran makeup-spejlet

Makeuppen kan forskønne, men der kan også komme for meget pynt på kagen. Få eksperternes råd til at undgå brølere foran spejlet.

storybild

Pas på med at kopiere den makeup, du ser på billederne fra den røde løber. Den kan være lagt med det formål, at det skal se godt ud på billeder - ikke nødvendigvis i virkeligheden. Free/Colourbox

København. Makeup kan få kindbenene til at stå knivskarpt eller give huden en solkysset glød.

Men det kan også blive for meget af det gode, hvis man forsøger at kopiere stjernernes strålende udseende på den røde løber.

Her er fem fejl, du bør undgå, når du svinger pensler og børster foran spejlet.

1) For kraftig contouring

Contouring blev for alvor stort med de amerikanske Kardashian-søstre, som strategisk bruger lyse og mørke farver i makeuppen til at fremhæve og nedtone træk, siger kosmetolog Anita Falslund.

- Teorien er, at mørkt gør mindre, og lyst fremhæver. Således kan man "ændre" hele ansigtets form. Contouring kan være super pænt på billeder og til teater. Men i virkeligheden går den som regel ikke. Resultatet bliver kunstigt og meget sminket, siger hun.

Hun tilføjer, at makeup gerne må være kraftig, men at makeuppen stadig skal tilpasses ens naturlige hudfarve, og at man ikke må kunne se tydelige lag.

2) Tror, at du kan fjerne porer

- Vi møder ekstremt mange, der har en tendens til at stå med et forstørrelsesglas og nærstudere huden. Det er ikke i sig selv skadeligt, men tendensen er, at der bliver pillet alt for meget og skabt problemer i huden, som slet ikke er virkelige, siger Anita Falslund.

Hun hører mange klage over porernes størrelse. Men det er altså helt normalt og sundt, at man kan se hudens porer.

- At man kan se porerne indikerer, hvordan ens hud anatomisk er opbygget. Det behøver ikke at være ensbetydende med, at alle porer er fyldt med talg, det vil sige hudorme, siger Anita Falslund.

Derfor er der ikke nogen grund til at dække porerne med makeup.

- Hvis du har små mørke prikker på næsen, så tag det roligt. Måske er det bare sådan, huden ser ud. Hvis det er tilfældet, vil de aldrig forsvinde og højst sandsynligt blive mere tydelige med årene, siger Anita Falslund.

4) Selvbrunerens orange glød

Der er en del risikozoner forbundet med at tilføre gylden sommerglød ved at bruge selvbruner. Du risikerer at bruge for meget selvbruner, den forkerte farve eller glemme peeling, inden du påfører selvbruner.

- Farven skal vælges med omhu, så det ser ud som om, huden er solgylden og ikke bare farvet. Og der skal oftest bruges handsker, så håndfladerne ikke bliver mest brune, siger Anita Falslund.

5) Falder for markedsføringstricks

- Som udgangspunkt skal man huske, at hvis et produkt lover dig at fjerne rynker og få dig til at se ti år yngre ud, så skal man lade det stå på hylden. Ingen creme i verden kan fjerne en rynke. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, siger kosmetolog Anita Falslund og tilføjer:

- Men vi kan forbedre det, vi har nu, og forebygge at ældningsprocessen sker for hurtigt. Det gør vi med det rette valg af god hudpleje, siger hun.

3) Går i seng uden at rense ansigtet

Makeup skal ikke kun ordentligt på, men også ordentligt af igen.

- Vores hud regenererer om natten, og typisk er det også her en bums for eksempel dannes. Derfor er det vigtigt, at huden er rengjort inden sengetid. Ikke kun for makeup, men også snavs og forurening fra dagen inden, fortæller kosmetolog Anita Falslund.

Det tilslutter Anette Kristine Poulsen sig. Hun er skønhedsekspert på TV2 og forfatter til bogen "Superhud".

Huden skal renses for silikonerester fra makeup og solbeskyttelsesfilter fra cremer, som kun gør huden godt om dagen.

De fleste behøver kun en grundig rens om aftenen. Om morgenen rækker bruserens vand eller en opvredet vaskeklud, siger Anette Kristine Poulsen, men tilføjer:

- Med mindre man har akne, for så udvikler bakterierne sig hver 18. time, og det giver mening med to gange vask.

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
Ny Superliga-sensation: Hattrick-helt...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx