Af - 06/08-16 16:39

TV: Danske Noah filmet mens han får tæsk af somaliereTV: Danske Noah filmet mens han får tæsk af somaliere

- Det handler sandsynligvis om, at de vil sætte sig i respekt, siger Brian Anker, far til Noah. Drengen har det godt efter omstændighederne.

'Nok er nok. Min tålmodighed er opbrugt - det her skal stoppe lige nu'.

Sådan skriver Brian Anker fra Fredericia, efter han er kommet i besiddelse af en video, hvor hans søn, Noah, får slemme tæsk af en gruppe på 6-8 drenge med somalisk afstamning.

Sønderjyden har delt videoen på Facebook, hvor den har vakt stor harme og bekymring, og i skrivende stund er blevet delt mere end 23.000 gange.

Somaliske forældre undgår udvisning for vold mod egne børn
Somaliske forældre undgår udvisning for vold mod egne børn

En del af kommentarerne er fjendtlige over for indvandrere, men Brian Anker understreger, at det ikke er hans mening at skabe splid mellem mennesker.

- Jeg vil bare have, at min søn og min nabos datter kan færdes trygt i deres eget kvarter. Der er stor opbakning om mit opslag, og måske vil det faktisk dysse nogle ting ned. Problemer med indvandrere, som ikke er ordentligt integreret, er ikke længere noget, som kun københavnere slås med. Nu har vi det også i små, jyske byer, siger Brian Anker til metroxpress.

Noah har det efter omstændighederne godt her en uge efter overfaldet, men er stadig øm i nakken og andre steder på kroppen.

- Han er sgu en sej dreng, så han er OK. Der er selvfølgelig ømhed, siger Brian Anker, som er lettet over, at det trods alt ikke gik værre, end det gjorde.

1-årige Jacob fik tæsk - nu er baysitteren anholdt
1-årige Jacob fik tæsk - nu er baysitteren anholdt

Noah kender sine overfaldsmænd perifært, og havde selv aftalt at mødes med dem, den aften videoen blev optaget.

Det var meningen, de skulle hygge sig ved banegården i Fredericia, men pludselig vendte stemningen.

- Noah fik en fornemmelse af, at noget var under opsejling, da de begyndte at tale sammen på somalisk, og virkede ophidsede. Derfor prøvede han at cykle hjem til mig, men han blev indhentet på vejen, og så fik han tæsk, siger den vrede far.

Ifølge ham kan overfaldet meget vel skyldes, at drengene vil sætte sig i respekt, og vil vise, 'hvem der bestemmer'.

- Der er rygter om, at de vil udsætte nogle af Noahs kammerater for det samme, og det skal de simpelthen ikke have lov til, siger Brian Anker til metroxpress.

Børneorganisationer: Opdragende tæsk er trussel mod børn
Børneorganisationer: Opdragende tæsk er trussel mod børn

Sagen er blevet meldt til politiet af Noah og hans mor. Sydøstjyllands Politi bekræfter anmeldelsen over for Ekstra Bladet.

Men Brian Anker mener ikke, at politiet kan gøre så meget.

- Der er tale om drenge på 14 år, så de er jo under den kriminelle lavalder. Politiet kan ikke foretage sig så meget, der kan stoppe dem, siger han.

Du kan se videoen over artiklen og læse Brian Ankers meget delte opslag herunder.

LÆS OGSÅ: 23-årig skudt i benet efter slagsmål: Gerningsmand på fri fod

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx